GÜNDEM

Bafra Haber`e Gönderilen Gazeteciler Günü Kutlamaları

 
 126
Bafra Haber`e GönderilenGazeteciler Günü Kutlamaları - 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebi ile Bafra`daki kurum ve kuruluşlardan Bafra Haber`e gönderilen kutlama mesajları.
Bafra Haber

 |  - 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebi ile Bafra`daki kurum ve kuruluşlardan Bafra Haber`e gönderilen kutlama mesajları.

BAŞKAN ŞAHİN: 10 OCAK BİR MÜCADELE GÜNÜNÜN ZAFERİDİR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Şahin mesajında: "10 Ocak, basın çalışanlarının verdiği hak mücadelesinin başarıya ulaştığı gündür." dedi.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, yayımladığı mesajda şunları söyledi: "Basın emekçilerimiz, demokrasinin vazgeçilemez ilkelerinden biri olan vatandaşın haber edinme hakkını doğru, dürüst ve ilkeli duruşlarıyla her zaman ve her yerde yerine getirmekte ve halkımızla paylaşmaktadırlar. 10 Ocak Gazeteciler Günü bir mücadele günüdür. Basın emekçilerimiz 1961 yılında çalışma koşullarının yasal güvence altına alınması için çıkarılan kanuna sahip çıkmışlar ve yaşanan gelişmeler sırasında verdikleri mücadele ile haklarını korumuşlardır. Bu anlamda 10 Ocak Çalışanlar Gazeteciler Günü haklı bir mücadele sonucunda bir zafer günüdür."

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: "Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan ve bilgilendiren, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Yaptıkları önemli işlerle ise demokrasiyi güçlendirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla da katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım."

 

KIRCALI: BASIN EMEKÇİLERİ DEMOKRASİMİZE GÜÇ VERİYOR

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı " 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Kırcalı"  Çalışan Gazeteciler günü basın emekçilerimizin yasal haklarına kavuştukları önemli bir gündür. " dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av. OrhanKırcalı yayınladığı mesaj da şu görüşlere yer verdi: 1961 yılının 10 Ocak günü resmi gazetede yayınlanan bir kanun ile basın çalışanlarının bazı hakları yasal güvenceye kavuştu. Şimdi ``212 sayılı yasa`` olarak bilinen düzenleme, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere işin türü ve ücret miktarının yazılması gibi gazetecilerin sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içeriyordu. Bu durum engellenmek istedi. Gazetecilerimiz ise önemli ve haklı bir mücadele verdi. Bu mücadeleden ise başarı ile çıktılar. Bu anlamlı tarih önce Çalışan Gazeteciler Bayramı daha sonra ise " 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"  olarak kutlanmaya devam etmektedir.

AK Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı açıklamalarını şöyle tamamladı: Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, medyanın faaliyet ve etki alanını genişletmiş, kamuoyunun bilgilenme imkânlarının artmasını da beraberinde getirmiştir. Tüm medya mecralarıyla gazetecilerimiz kamuoyunu bilgilendirmekte ve aydınlatmaktadır. İnsanlarımızın doğru haber almalarını sağlamaktadırlar. Bu görevlerini ise her zaman, her yerde ve şartta yerine getirmektedirler. Basın emekçilerimiz bununla birlikte demokrasimize katkı vermekte, ülkemizin, illerimizin ve ilçelerimizin, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine ve tanıtımlarına yardımcı olmaktadırlar. Kısacası gazetecilerimiz hem bir akıl hem de bir emek insanlarıdır. Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalarını tebrik vetakdir ediyorum. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan medyamızın, halkımızı doğru bilgilendirmenin yanı sıra, birlik ve beraberliğimizin korunması, meselelerimizin uzlaşma kültürü ile çözülmesine katkı sağlaması noktasında yapıcı bir rol üstlenmesi elbette mümkündür. Medyamızın 15 Temmuz FETÖ ihaneti sırasında ki demokratik tavrı bunun en güzel örneklerinden biridir.  Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum. 


OSMAN TOPALOĞLU: 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ`NÜ KUTLUYOR

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını belirten Başkan Topaloğlu, yerelde, ulusalda gazetecilerin halkın haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Basının 15 Temmuz sonrasındaki sorumlu yayıncılık anlayışıyla tüm dünyaya örnek olduğunu ifade eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, bu duyarlılığı gösteren tüm meslek kuruluşları ve basın mensuplarını yürekten kutluyorum dedi.

Türkiye`nin işgaline neden olabilecek bu hain kalkışmada son derece stratejik bir görev icra eden Türk Basınının demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birini oluşturduğunu vurgulayan Başkan Topaloğlu; "Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanları her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek yılmadan görevlerini yerine getirmek için çalışmaktadırlar. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde sergileyen gazetecilerimiz için de bir dönüm noktasıydı. Hepsi tarihe tanıklık etti.Gazetecilerin asla geri adım atmamaları, basın kuruluşlarımıza yapılan baskınların geri tepmesini sağlamış, ölüm tehditlerine karşın yapılan yayınlar, halkımızın sokağa çıkarak darbecilere direnç göstermelerinin önünü açmıştır.

19 Mayıs Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.``dedi.




Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Haber`e Gönderilen Gazeteciler Günü Kutlamaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0