GÜNDEM

Bafra İçin Hepimiz Başkan Şahin İle

 
 401
Bafra İçin Hepimiz Başkan Şahin İle - Bafra İçin Hepimiz Sivil İnisiyatifi ile Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir araya gelerek, Bafra ile ilgili 3 önemli konu hakkında değerlendirme toplantısı yaptı.
Bafra Haber

 |  - Bafra İçin Hepimiz Sivil İnisiyatifi ile Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir araya gelerek, Bafra ile ilgili 3 önemli konu hakkında değerlendirme toplantısı yaptı.

Bafra İçin Hepimiz Sivil İnisiyatifi ile Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir araya gelerek, Bafra ile ilgili 3 önemli konu hakkında değerlendirme toplantısı yaptı.
Bafra için Hepimiz ekibinin üzerinde çalıştığı Turizm Fakültesi, Tütün Müzesi ve Bafra Sempozyumu konuları enine boyuna tartışıldı.

Bildiğiniz gibi Bafra İçin Hepimiz Sivil İnisiyatifi  ``fakültemizi istiyoruz`` imza kampanyası ile gündeme gelmiş, 60.000 imza toplayarak Fakülte kurulması düşüncesini kamuoyunun gündemine oturtmuştu.
Tüm çalışmalar sonucu sivil inisiyatifi üyelerinin gayretleri ile Turizm Fakültesi ve Doğal Kaynaklar Fakültesi dosyaları hazırlanmıştı. Dosyalar OMÜ senatosunun kabulünden sonra, YÖK`e gönderilmiş,  OMÜ` de açılması uygun görülen Turizm Fakültesi, Bakanlar Kurulunca da onaylanmıştı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Adnan Menderes Parkı`nda düzenlenen toplantıda Turizm Fakültesi`nin muhtemel adresinin Çetinkaya Beldesinde yarım kalan hastane inşaatının olmasının avantajları değerlendirildi. Bel. Bşk. Zihni Şahin ``Bafralının imece kültürü ile meydana getirdiği ancak yarım kalan bu binanın tamamlanarak bir eğitim yuvası olarak kazanılmasının çok önemlidir. Herkesin beklentisi de bu yöndedir.`` dedi.

Bu nedenle OMÜ Rektörlüğünce teknik bir heyetin görevlendirilmesinin sağlanması ile Turizm Fakültesine uygun bir proje üzerinde, bağışçı Sayın Kaya Aşçı ile bir protokol imzalanmasının sağlanması gerekliliği üzerinde duruldu. Toplam 4 bölümden oluşan Turizm Fakültesi, hazırlık sınıfı dâhil 5 yıllık bir programdır. Hızlı davranılarak 2011`2012 ÖSYM kılavuzunda Bafra Turizm Fakültesi olarak yerimizi almamız gerektiği ortak görüşüne varıldı.
Toplantıda ayrıca Bafra`ya kurulması düşünülen Tütün Müzesi ve Bafra Sempozyumu konuşuldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra İçin Hepimiz Başkan Şahin İle içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0