GÜNDEM

Bafra İçin Hepimiz Fakültemizi İstiyoruz

 
 158
Bafra İçin Hepimiz Fakültemizi İstiyoruz - Samsun`un Bafra ilçesine fakülte kurdurmak amacıyla kurulan `Bafra için hepimiz` sivil inisiyatif oluşumu fakülte kurulması çalışmaları kapsamında durum değerlendirmesi yapmak amacıyla bir basın açıklaması yaptı
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesine fakülte kurdurmak amacıyla kurulan `Bafra için hepimiz` sivil inisiyatif oluşumu fakülte kurulması çalışmaları kapsamında durum değerlendirmesi yapmak amacıyla bir basın açıklaması yaptı

Samsun’un Bafra ilçesine fakülte kurdurmak amacıyla kurulan “Bafra için hepimiz” sivil inisiyatif oluşumu fakülte kurulması çalışmaları kapsamında durum değerlendirmesi yapmak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Büyük Park Cumhuriyet Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısında grup sözcüsü olarak konuşan Avukat Murat Bölükbaş, “Fakültenin temeli atılana kadar 60.000 imza adına takipçisi olacağız.” dedi.

İmza kampanyası ile kamuoyu oluşturulduğunu, öneminin ve gerekçelerinin her kesimle paylaşıldığını ifade eden Av. Murat Bölükbaş, “Olası fakülteler ile ilgili dosyaların üniversite ile birlikte hazırlandığını, uygun arazi ve fiziki mekânlar hakkında önerilerin ortaya konulduğunu ve son olarak da muhtemel bağışçılar ile ilgili çalışmalar yapıldığını” belirtti.
Yürütülen kampanyanın son derece başarılı olduğunun altını çizen basın sözcüsü Bölükbaş, imza kampanyası ardından yapılan çalışmalarla; “İcra yetkisini sizlerden almış olan siyasetçilerimiz harekete geçmiş, atanmış idarecilerimiz duyarlılığını ortaya koymuş, üniversite bu konuda gerekli isteğe ve inanca kavuşmuş, en büyük engel sayılan bağışçı konusunda da, sevindirici gelişmeler yaşanmıştır.” dedi.

“Sivil inisiyatif olarak hedeflediğimiz noktaya gelmiş bulunmaktayız.” diyen Bölükbaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bundan sonrası için icra makamında olan Samsun Milletvekillerimiz, Bayındırlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, TBMM Kit Komisyonu sözcüsü Ahmet Yeni ve Sayın Belediye Başkanımız Zihni Şahin konu ile ilgili çalışmalarını başlatmış durumdadırlar.”



 

 Turizm Fakültesi ve Doğal Kaynaklar Fakültesi dosyaları hazırlanarak Yüksek Öğretim Kurumu’na üniversite senatosu tarafından gönderildiğini hatırlatan Bölükbaş, “Bu fakülteler önce YÖK tarafından kabul edilecek sonra da Bakanlar kurulunca onaylanıp Resmi Gazete de yayınlanacak. Üniversitemiz de kurulmayı bekleyen İletişim Fakültesi gibi hazır fakülteler de var. Bunları da dikkate alırsak Samsun’a kurulacak ikinci bir devlet üniversitesi, Kızılırmak Üniversitesi’nin temelleri Bafra’mızda atılmalıdır.” dedi.

“Fakülte denilince ‘önce bina’ deniliyordu. Bina sorunu Aşçı ailesinin hepimize gurur ve cesaret veren girişimi ile çözülecek konuma gelmiştir” şeklinde konuşan Bölükbaş, “Siyasi iradenin hala net bir yer ve fakülte adı ortaya koyamadığını” iddia etti. “Tüm sahiplenmelere rağmen hala fikir birliğinin oluşamaması sonucu Bafra’ya zaman kaybettirildiğine dikkatleri çeken bölükbaş, “Turizm Fakültesi Bafra’mızın hakkıdır. Doğal Kaynaklar Fakültesi Ülkemiz, Samsun’umuz ve Bafra için çok önemlidir ve zaten Bafra için de özeldir. Ancak, hazırlığı ve getirileri açısından da uzun soluklu bir projedir.” dedi.

Bundan sonraki süreçte yapılması gerekenleri de şu şekilde sıraladı: “Acilen, yer tespiti yapılmalı, üniversiteye tahsis edilmiş yaklaşık 1.000 dönüm arazi düşünülmelidir. Öncelikle İletişim ve Turizm Fakültesi düşünülmeli ve binaları için proje geliştirilmelidir. Bağışçı ziyaret edilmeli ve derhal temel atılarak, 2011-2012 ÖSYM kılavuzunda yer alınmalıdır.”

“Bafra için hepimiz” sivil inisiyatifi içinde görev alan kişilerin, her kesimden ve her siyasi görüşten oluştuğunun altını çizen Bölükbaş, “Bu yapısı nedeni ile her siyasi görüşe aynı uzaklık ve yakınlıkta davranıldığını. Bu yüzden de adının ‘’BAFRA İÇİN HEPİMİZ’’ olduğunu ve kişi isimleri ön plana çıkarılmadığını” ifade etti ve “Bu endişe siyasetçilerimizi Bafra’ya hizmet etmekten alı koymamalıdır. Yetki, sorumluluk ve başarı siyasi iradenin elindedir.” dedi.

Basın açıklamasının sonunda Bafra için Hepimiz görevlileri, Fakültenin temeli atılana kadar 60.000 imza adına takipçisi olacaklarını net bir şekilde ifade ettiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra İçin Hepimiz Fakültemizi İstiyoruz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0