GÜNDEM

Bafra Kapıkaya Fest Gün Sayıyor

 
 429
Bafra Kapıkaya Fest Gün Sayıyor - Bafra Belediyesinin, Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü işbirliği ile 20-23 Temmuz tarihleri arasında Kapıkaya Köyünde düzenleyeceği “Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali”nin tanıtım toplantısı Bafra Öğretmenevinde düzenlendi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediyesinin, Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü işbirliği ile 20-23 Temmuz tarihleri arasında Kapıkaya Köyünde düzenleyeceği “Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali”nin tanıtım toplantısı Bafra Öğretmenevinde düzenlendi.

Tanıtım toplantısına Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kulüp Başkanı Burhan Apaydın, Festival Sözcüsü Yazar Yönetmen Fedai Çakır, festival komitesi ve diğer sivil toplum bileşenleri katıldı.

DÜNYA REKORU DENENECEK
Samsun Valiliği, Samsun Büyük Şehir Belediyesi, Bafra Kaymakamlığı tarafından da desteklenecek olan “Kapıkaya Outdoor Extreme Festivalinde, İran ve Türkiye adına Artossh Gofoorian 4000 metreden “Infinity tumbling” (Sonsuz Takla) atlayışı yaparak Avrupa ve Türkiye rekorunu kırmaya deneyecek.
Birçok etkinliğin yapılacağı festivalin ana sporu ise yamaç paraşütü uçuşları olacak. Yurt dışından katılan yamaç paraşütü pilotları Acro gösteri uçuşları yapacak.

BAFRA`DA BİR İLK
Basın toplantısında konuşan Başkan Zihni Şahin, “Ülkemizde birçok festivaller yapılıyor. Ancak Bafra`da bu sene ilkini yapacağımız Kapıkaya Fest, içerik anlamında ekstrem ve doğa sporlarının birlikte yapılacağı ilk festival olacak.” dedi.

 

“Bu sene kendi imkanlarımızla bir başlangıç olsun diye çıktığımız festival maceramıza başta yurt dışından olmak üzere çok fazla ilgi oldu.” diyen Başkan Şahin,  “Taleplerin art arda gelmesi ile festivalimiz kendi kendine büyüdü ve uluslararası boyutlara ulaştı. Sayın Samsun Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz`ın destekleri ile bu güzel organizasyon daha da büyüdü.” diye söyledi.

 

İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYATLARINA KATKI

Kapıkaya Fest`in bu yıl Samsun`da yapılacak olan İşitme Engelliler (Deaflympics)  olimpiyatlarının tamamlayıcısı olacağını belirten Şahin, “İşitme Engelliler (Deaflympics)  olimpiyatlarına gelen sporcular aileleri ile birlikte geliyorlar ve yarışma dışında eğlenecek, zaman geçirecek aktiviteler arıyorlar. Bu ailelerin bu taleplerini Kapıkaya Fest karşılayacak. Ülkemizin ve Samsun`un uluslararası mecrada tanıtımına büyük katkısı olacak olan İşitme Engelliler (Deaflympics) olimpiyatlarına Bafra olarak biz de katkı vermiş olcağız.” şeklinde konuştu.

 

AKROBASİ PİLOTLARI SIRAYA GİRECEK
Kapıkaya Fest hakkında bilgiler veren Komite Başkanı Burhan Apaydın, “Köylü kadınlarımızın pişirdiği yöresel yemekler kampa katılanlara ikram edilecek. Kulüp olarak bu güne kadar birçok işlere imza attık. Bafra için uluslararası bir festivalin içinde olmaktan Bafra ve Samsun adına gurur duyuyoruz. Bir havacılık kulübü olarak uluslararası yamaç paraşütü pilotlarıyla Türk pilotlarının gökyüzünde bir ortamda uçması havacılık adına önemli bir adım olacaktır. 2018 yılında dünya genelinde Akrobasi uçuşları yapan pilotlar buradan uçmak için sıraya girecekler.” şeklinde konuştu.

 

Festival Sözcüsü Fedai Çakır ise “2016 yılında Bafra`da çektiğim ”˜Sokak Köpekleri Bal ile Betty` isimli sinema filminin bazı sahnelerini Kapıkaya Köyünde çekmiştim. Kapıkaya Festivali, bu doğa harikası köyün tanınması ve yerli ve yabancı turist çekmesinde bir milat olacak.” dedi.

 

İspanya, Avusturya, İtalya, İran, Rusya, Çekya, Kuveyt ve Katar`dan pilotların akrobasi uçuşu için müracaat ettiğini söyleyen Çakır, “Yurt dışından sadece pilotlar değil fotoğraf sanatçıları, gazeteciler, televizyoncular da festivali izlemek için müracaatlarda bulundular. Bunları imkanlar verdiği ölçüde karşılama yoluna gittik. Samsun`un tanıtımı için bu önemli bir gelişmedir. Bu insanlar kendi ülkelerine döndüğünde ülkemizin gönüllü Turizm elçisi olacak. Acro pilotlarının sosyal medyada paylaşacağı video ve fotoğrafların Samsun`un tanıtımını çok büyük etkisi olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

39 ülkenin davet edildiği ve afişleri Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak hazırlanan festivalin Kamp alanı, yemek ve tepeye ulaşımlar tamamen ücretsiz olacak.

 

Samsun`un ve Türkiye`nin içerik olarak ilk olma özelliği taşıyan Kapıkaya Fest`te, Bafra`nın Kapıkaya köyünün eşsiz Kızılırmak Nehri manzarasında, yamaç paraşütü uçuşları, Trekking, Foto Safari, Kano, Balık tutma yarışları düzenlenecek. Kapıkaya kamp ateşi etrafında müzik eşliğinde gecelemeler ile festivale renk katılacak. Bunlara ek olarak Bafra`nın doğa harikası Kuş Cenneti ve Bafra Hayvan Barınağı ziyaret edilecek.

 

Kampa katılmak isteyenlerin müracaat ve geniş bilgi almak için www.kapikayafest.com internet sitesini ziyaret etmeleri gerekmekte.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Kapıkaya Fest Gün Sayıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 93618
07 Kasım 2017
20:36
  • Yorum Id: 93618
  • 07 Kasım 2017
  • 20:36

İnsan sayısının çok fazla olacağı yönünde bilgi veriliyor. konaklama, çadır, eğlence...vs. dolayısıyla güvenliğin çok çok iyi sağlanması gerekecek. bu konuya dikkat edilmeli, en ufak bir hata bafra için olumsuz sonuçlar doğurabilir.