GÜNDEM

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı`ya Duygusal Veda

 
 173
Bafra Kaymakamı Ali Katırcı`ya Duygusal Veda - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Kaymakamı Ali ve Hacer Katırcı`ya düzenlenen veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Kaymakamı Ali ve Hacer Katırcı`ya düzenlenen veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı.

Bafra Kaymakamı Ali ve Hacer Katırcı`ya Kaymakamlık personeli, daire müdürleri ve bürokratlar tarafından Ali Kale Turistik Tesislerinde veda yemeği düzenlendi. Gecede açılış konuşmasını Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özen yaptı.

Duygulu bir konuşma yapan Necmettin Özen konuşmasına, Bafralı Şair Oktay Zerrin`in ayrılık konulu bir şiiri ile başladı.

Özen konuşmasında şöyle söyledi:

Bu gece burada 3 yıl önce 19 Eylül 2011 tarihinde Bafra Kaymakamlığı görevine başlayan ve 23 Eylül 2014 Salı günü ilçemizden ayrılacak olan değerli kaymakamımız Sayın Ali Katırcı, Hacer Katırcı ve ailesine, demek istemiyorum,  bir yemek programı düzenledik. Yemek programımıza hepiniz hoş geldiniz. Sayın Kaymakamımız Karadeniz kenarında başlattığı hizmet bayrağını Akdeniz kenarına götürüyor.  Bafra`da bıraktığı hizmetlerine Mersin`de devam edecek.

Necmettin Özen`in konuşmasının ardından Kaymakam Ali ve Hacer Katırcı çiftinin fotoğraflarının yer aldığı yapılan hizmetlerin slayt gösterisi izlenildi. Yenilen yemekten sonra konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kaymakamlık personeli adına Kaymakam Ali ve Hacer Katırcı çiftine hediye takdim etti.

Şahin konuşmasında, "Bu akşam Kaymakamımız Ali Katırcı beyin tayini çıkması vesilesiyle bir veda programı düzenledik.  Düzenlemiş olduğumuz bu programa hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.  Böyle veda programlarında gerçekten insan duygulanıyor, ne diyeceğini bilemiyor. Ama devlet memurluğunda olağan şeydir bunlar.  Burada 6 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Tabi buraya daha öncede gelen çok arkadaşlarımız oldu ve bu şekilde dostluklar oluşuyor, daha sonrada bu dostluklar devam ediyor.  Devlet memurluğunda görevin nereye çıkarsa, nerede ihtiyaç varsa oraya gönderiliyor. Tabi kaymakamımızın tayini Mersin`e Vali Yardımcısı olarak çıktı.  Sonuç olarak büyük bir il. Şunu samimi olarak ifade etmem gerekirse kaymakam beyler geldiği 3 yıl beraber çalıştık. Çalışma hayatımızda her zaman birlikte hareket ettik. Hiçbir zaman bir sıkıntı yaşamadık.  Kaymakamımız Ali Katırcı`ya Bafra`ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, eşi ve çocuklarıyla birlikte sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum. Mersin`de yapacağı çalışmalarla ilgilide başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun sayın kaymakamım.`` dedi.

 

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, "Öncelikle sözlerime başlarken Kaymakam beyin tayininin çıktığı sabah ilk telefon açılanlardan bir tanesi benim, diğeri de vakıf müdürü Hasan bey.  Bize dediler ki anneniz ve babanızın tayini çıktı. Bizde dedik ki, eğer Kaymakam beyle ve hanımefendiyle bu kadar yakın sıcak ilişki kurabilmişsek,  vakıf müdürü ve milli eğitim müdürü olarak demek ki çok işler yapmış birlikte hareket etmişiz. Bunun karşılığında saygı ve sevgi bağı oluşmuş.  Biz bundan gocunmadık, bizim hüznümüz Sayın Kaymakamın ve hanımefendinin Bafra`dan gitmesidir. Biz onarla yeni hayatlarında mutluluklar diliyoruz.  Eğitim Camiası adına birkaç kelam etmek istersek, kaymakam beyle 17 Ekim 2012`den beri birlikte çalışıyoruz. Son 9 aylık süreçte İlçe Milli Eğitim Müdürü ondan öncede Şube Müdürü olarak çalıştık.  Eğitim ile ilgili yapmış olduğumuz her çalışmanın her noktasında, noktasından virgülüne kadar her zaman yanımızda oldu. Hanımefendi projeleri ile bizi destekledi. Gerçek anlamda biz milli eğitim camiası olarak sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.  Eğitim camiası olarak biz kendisini her zaman güzel anılarla hatırlayacağız. İnşallah bundan sonra gelecek olan kaymakamımızla da inşallah çalışmalarımız devam eder." diyerek duygusal bir konuşma yaptı.

 

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise, "Her kesimden Bafra`mızı temsil eden insanlar burada, ben öncelikle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Tabi ki bir yerlerden ayrılmak zor. İnsan bir yere alışırken zorlanıyor, birde giderken zor oluyor. 19 Eylül 2011`de Bafra`da ilk göreve başladığımız gün Şehit ailelerinin ve gazilerin yemeği vardı. Ayağımızın tozuyla, eşyalarımızı eve koyup onların programına iştirak ettik.  Bizler son programımızı onlarla yaptık.  Dünde son programımızı gaziler günü ile tamamladık. Yani bir parantez açtık şehit ailelerimizle ve bir parantezle kapattık onlarla.  Buda bize kısmet oldu. Büyük bir mutluluk duyuyorum bundan. Toplumun her kesimi ile diyalog içerisinde olduk.  Onlarla yardımlaşma, dayanışma içerisinde olduk. 3 yılda ne yaptığımızı ne yapamadığımızı Bafralılar biliyor. Tabi Bafra`ya gelirken hiç bilmediğimiz bir şehirdi. Eşim çocuklarımla geldik ilk defa Bafra`yı gördük, 3 yıl çalıştık ve Salı günüde buradan ayrılıyoruz. İnsan ömründe 3 yıl uzun bir süre. Mutlaka iyi hatırlayacağımız dostluklar, güzellikler ve anılar olacak. Yanımızda birçok şeyi götürüyoruz.  Onlara zaman zaman baktığımızda güzellikleri hatırlayacağız. Biz aile olarak hep güzellikleri hatırlamayı seçtik.  Kötülükleri arkamızda bırakacağız. Dolayısıyla burada da değişik kesimleriyle dayanışma içerisinde güzel bir çalışma oldu. Ekip olarak destek veren bir çok insanlar oldu. Bafra`da kaymakam olarak yapmam gereken çalışmaları, onun dışında bir aile babası olarak, insan olarak, eşimle birlikte örnek aile olduk.  Nasıl yaşanır, toplum önünde nasıl olunur bunu göstermeye gayret ettik.  Bafra sevdi bundan şüphem yok. Arkamızdan da iyiliklerle anılacağımızı ümit ediyorum.  Bafra`yı bizde sevdik. Dediğim gibi bir yerden sonra zorlandık ama alıştık, sevdik ve şimdi ayrılıyoruz. Ben bu akşamın çok uzun olmasını arzu etmiyorum.  Ama insan dilini tutamıyor. O kadar çok söylenmesi gereken şey var ki ortada. Ben hep şunu söylüyorum, güzellikleri söyleyelim güzellikleri paylaşalım, iyilikleri paylaşalım bizden sonrada siz aynı şeyleri paylaşın, iyilikler çoğalsın, güzellikler çoğalsın. Benim hakkımda güzel şeylerden bahseden arkadaşlarıma verecek çok cevabım var ama zamanım yok.  Çok güzel çalışmalar yaptık, Milli Eğitimden emniyete, vakıftan tarıma, oradan Bafra`nın geleceği olan turizme kadar arkamızda birçok şeyler bırakıyoruz.  Zaman geldiği zaman onlar aynı bir bitkinin çillenmesi gibi gün yüzüne çıkacak, çalıştığımız şeyler Bafra`nın gündemine gelecektir. Ben kaymakamla görüşeceğim diyen kimseyi geri çevirmedim. Eşimde bana birçok konuda destek oldu.   Ben burada b ulunan toplumun değişik kesimlerine bu akşam programa teşrif eden herkese özellikle eşim ailem adına teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı. 

Veda programında Çeşitli kurum ve çalışanları adına daire müdürleri Kaymakam Ali ve Hacer Katırcı'ya hediye takdiminde bulundu.

 

Veda yemeğine Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Garnizon Komutan Vekili Per. Yzb. Serkan Savaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özen, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum, Bafra Muhtarlar Dernek Başkanı Salih Zeki Nayır, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şube Başkanı Rahmi Şahin ve Gaziler, Bafra Şehit Aileleri Dernek Başkanları, Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şube Başkanı Turgut Seden ve Yönetimi, İşadamları, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Oda Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Banka Müdürleri ile Bafra Hükümet Konağı ve kaymakamlık personeli katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Kaymakamı Ali Katırcı`ya Duygusal Veda içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0