GÜNDEM

Bafra Kaymakamlığından 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliği

 
 115
Bafra Kaymakamlığından 5 HaziranDünya Çevre Günü Etkinliği - Bafra Kaymakamlığından " Çevreyi Çirkinleştirenleri Getir, Güzelleştireni Götür" Etkinliği
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamlığından " Çevreyi Çirkinleştirenleri Getir, Güzelleştireni Götür" Etkinliği

Çevre haftası münasebetiyle Hükümet Konağı bahçesinde bir dizi etkinlik yapıldı. Düzenlenen etkinliğe, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, daire müdürleri ve halk katıldı.

Düzenlenen etkinlikte vatandaşlar ellerinde getirmişleri oldukları plastik şişeler, kağıtları getirdiklerinde geri dönüşüm kutusuna atıp, çiçek aldılar.

5-11 Haziran Dünya Çevre haftası etkinlikler kapsamında planlanan bu projede insanların dikkatini çevre kirliliğine çekmek hedeflenmiştir. Gerek sanayi gerek se tarımsal üretimdeki gelişmeler modernleşme anlamında olumlu sonuçlar ortaya çıkarırken çevre ile ilgili tedbirler alınmaması durumunda olumsuz etkileri de beraberinde sürüklemektedir. Bu durumda yeryüzündeki tüm canlılar için yaşam alanları kısıtlanacaktır. "Üzerinde yaşadığımız dünyayı atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık" Kızırdereli atasözü biz insanların çevreye ve dünyaya bakış açımızın nasıl olması gerektiğini en güzel şekilde ifade etmektedir.

Bizler bireysel olarak tek başımıza çevre ile ilgili neler yapabiliriz, deyip sorumluluktan kaçamayız. En azından evsel atıklarımızdan geri dönüşümü mümkün olmayan materyalleri ( plastik, kağıt vb.) ayrı torbalarda biriktirerek bunları geri dönüşüm kutularına atabiliriz. En çok yaptığımız hatalardan biri olan mesire alanlarındaki piknik vb. etkinlikten sonra geri kalan çöplerimizi toparlayabiliriz. Tarımsal üretim aşamasında kullanılan ilaç, gübre kutularını kontrollü şekilde imha edebiliriz.

Bafra Kaymakamlığı olarak çevre haftası etkinlikleri kapsamındaki bu proje ile çevre kirliliğine dikkat çekerek, ilçe halkımızda çevre bilinci oluşmasını sağlamak çocuklarımız, torunlarımız için yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini teşvik etmek istenmiştir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Kaymakamlığından 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0