GÜNDEM

Bafra Konservatuarının Yeri Belli Oldu

 
 202
Bafra Konservatuarının Yeri Belli Oldu - 1977`de kurulan ve Bafra`nın güzide, köklü kuruluşlarından biri olan Bafra Musiki Cemiyeti konservatuvara dönüşüyor.
Bafra Haber

 |  - 1977`de kurulan ve Bafra`nın güzide, köklü kuruluşlarından biri olan Bafra Musiki Cemiyeti konservatuvara dönüşüyor.

Gerek Bafra gerekse de Bafra dışı ve TRT TSM ve THM konserleriyle başarılı olan Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat ve konservatuvarın kuruluşuyla ilgili görevlendirilen Ayşegül Coşar`ın konuyla ilgili görüşlerini aldık. BMC Başkanı Namık Anarat şöyle dedi:

" Konservatuarın kuruluş aşamasını aşağı yukarı tamamladık. Şimdi konservatuarın kurulmasıyla ilgili belediyeden Ayşegül Coşar Hanım görevlendirildi. Kendisi bundan sonraki aşamada, cemiyetimizle işbirliği içersinde, Bafra Belediye Kültür Merkezi ile beraber Bafra`da konservatuarın kurulmasıyla ilgili bütün çalışmaları en kısa zamanda neticelendirip; değerli halkımızın istifadesine sunmak istiyoruz. "

Konservatuarın kurulmasıyla ilgili görevlendirilen cemiyetin halk müziği koristi ve belediye Şehir Planlamacısı Ayşegül Coşar ise şunları söyledi:

" Sn. belediye başkanımız Zihni Şahin ve sn. Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat ile birlikte Bafra`ya konservatuar kazandırmak için bayağı uğraş verdiler. Sağolsunlar beni de buna lâyık gördüler. Konservatuarın kurulması için çalışmalar başlayacak. Bununla ilgili beni görevlendirdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Elimden gelen her türlü çabayı göstereceğim.

Ben de aynı zamanda Bafra Musiki Cemiyeti THM Korosu`nda korist hem de belediyede şehir plancısıyım. Bundan sonraki görevimde de her türlü çabayı gösterip Bafra`mıza en güzel şekilde Bafra Belediye Konservatuarı`nı kazandırmak için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim.

Şu anda konservatuar olarak kullanılmak üzere Bafra Gazipaşa Mahallesindeki rahmetli Hüseyin Hacıbaşoğlu`nun eşi Levent Hanım bu amaçla kullanılmak üzere üç katlı binasını restore edip bize kullanmak üzere tahsis ettiler. Bina Papaz`ın Evi olarak bilinen musiki cemiyetinin civarı, yanındaki 3 katlı bir ev tahsis edildi. Orayı kullanacağız. Konservatuar kapsamında kullanılacak.

Bunun dışında da Bafra`da herkesin çok iyi bildiği gibi Milli Eğitim`e bağlı çok güzel bir kurum binası olan bir binayı almak ve konservatuvar olarak kullanmak üzere çalışmalara başladık. "

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Konservatuarının Yeri Belli Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0