EĞİTİM

Bafra Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa`da

 
 2141
Bafra Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa`da - Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi    Avrupa Birliği Erasmus+ Personel Hareketliliği Projesi kapsamında "Web Tasarımında Yeni Yöntemler" isimli projeyi Almanya`da uygulamaya başladı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Erasmus+ Personel Hareketliliği Projesi kapsamında "Web Tasarımında Yeni Yöntemler" isimli projeyi Almanya`da uygulamaya başladı.

Türkiye Ulusal Ajans`ı tarafından desteklenen ve Almanya`nın Manheim Şehrinde uygulanmaya başlanan proje Serhat IPEK, Bayram Gökbulut ve İshak Hakan Özer tarafından hazırlandı. Projeye Ankara Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 6, İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 ve Bafra Mesleki Anadolu Teknik Lisesinden 7 öğretmen olmak üzere toplam 15 öğretmen katılıyor. 
 Almanya`da gerçekleştirilecek proje hakkında bilgi veren okul müdürü Namık Kocabaş şunları söyledi;
"Şu anda uyguladığımız proje okulumuz Erasmus+ programındaki ilk Avrupa Birliği Projesidir. Projemiz 26 Temmuz-8 Temmuz 2015 tarihleri arasında iki hafta süreyle Almanya`nın Manheim şehrinde Justus von Liebig okulu ortaklığında uygulanmaya başlamış bulunmakta olup, web tasarımında yeni yöntemler konusunda TYPO3 programlama dilinin öğrenilmesi üzerinedir. Okulumuz Müdür Yardımcısı Serhat IPEK ve öğretmenleri İshak Hakan Özer, Akın YALCIN, Abdulkadir KAPLAN, Ömer ESEN, Cengiz SAKA, Koray TEMEL bu eğitimi almak üzere Almanya`ya gitmişlerdir.  TYPO3 Web tasarımı programı ülkemizde pek bilinen bir tasarım programı olmamasına rağmen Avrupa`da yaygın olarak kullanılan bir programdır. Yurtdışında ki pek çok büyük işletme ve firmanın güvenli olduğu gerekçesiyle tercih ettikleri program ile web tasarımı yapmak oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılmaktadır. Öğretmenlerimiz bu programlama dilini öğrendiğinde okullarımızda öğrencilerimize web tasarımı konusunda yeni bir programa dili öğretme şansları olacaktır. İki hafta sürecek olan projemizin oldukça başarılı olacağını, öğretmenlerimize çok şey katacağına eminim."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa`da içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0