GÜNDEM

Bafra Milli Eğitim Müdürü Ve Şube Müdürüne Dava Şoku

 
 656
Bafra Milli Eğitim MüdürüVe Şube Müdürüne Dava Şoku - Bafra Haber - Yalçın Köse / Türk Eğitim-Sen Bafra temsilciliğinin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve Şube Müdürü Ali Gül hakkında görevi kötüye kullanma suçlaması ile yaptığı başvuru kabul edildi ve bugün davanın ilk duruşması başladı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber - Yalçın Köse / Türk Eğitim-Sen Bafra temsilciliğinin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve Şube Müdürü Ali Gül hakkında görevi kötüye kullanma suçlaması ile yaptığı başvuru kabul edildi ve bugün davanın ilk duruşması başladı.

Türk Eğitim Sen Bafra Temsilciliğinin, müdür atamalarındaki puan sisteminde adil davranılmadığı iddiası ile yaptığı şikayet Kaymakamlık ve Valilikçe önce ret edildi. Türk Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği davadan vazgeçmeyerek Bölge İdare Mahkemesine başvurdu. Bölge İdare Mahkemesinin şikayeti yerinde bulması sonucu dava Bafra 3. Asliye Ceza Mahkemesinde açıldı ve bugün ilk duruşma yapıldı.

Mahkeme Hakimi, Bafra Haber muhabirini hiçbir gerekçe göstermeden duruşma salsonundan çıkardı.
Duruşmaya Türk Eğitim- Sen`li müdürler müşteki olarak katıldı. Katipoğlu ve Gül`ün sanık olarak hazır bulunduğu dava ileri bir tarihe ertelendi. Edindiğimiz bilgiye göre Mahkeme Hakimi, dava hakkında dışarıya bilgi verilmemesini istedi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı İbrahim Akekmekçi ve beraberindekiler Bafra Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.
Başkan  İbrahim Akekmekçi`nin basın açıklamasını satır başları şunlar:

2014 Yılında çıkan kanun çerçevesinde ve buna bağlı yönetmelik çerçevesinde hukuksuz ve haksız değerlendirmelerle birçok okul müdürümüz görevden alınmış, akabinde mağduriyetler oluşmuştur.

Biz bu süreçte görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunmuş Kaymakam ve Valinin reddi akabinde Bölge İdare Mahkemesine başvuru yapmıştık.

Müfettiş raporlarında sabit olarak Bölge İdari Mahkemesi bizim başvurumuzu haklı buldu, bununla ilgili olarak da inceleme başlattı.

Daha sonra savcılık ve akabinde bugün (19 Haziran Cuma ) Asliye Ceza Mahkemesi kapsamında davaya okul müdürleri ile birlikte geldik.

Müdürlük sürelerinin yönetmeliğe göre uzatılması ile  alakalı olarak açtığımız davada;
Bunun subjektif olduğunu, nesnel olmadığını, arkadaşlarımızın, abilerimizin ve büyüklerimizin veya küçüklerimizin birçok kişinin başarılı bir idari süreç geçirdiğini fakat burada yanlı davranıldığını sendikal davranıldığını, insanların ayrıştırıldığını, ötekileştirildiğini ve Milli Eeğitimin  bir kaos meydana getirdiğini defeatle söylemiştik.

Bu anlamda Birinci Bölge İdare Mahkemesi önce durdurma daha sonra da gerekçeli kararını açıkladı. Özellikle Samsun ve Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü bu mahkemenin durdurma kararına binaen atama yapmayıp yeniden bir değerlendirme yaptılar ve düşük puanlar vererek bir kısmını biraz yükselterek idareci arkadaşlarımızın idareciliklerine son vermeye devam ettiler.

2.İdare Mahkemesi sonuçlarına göre "ËœBiz size yeniden değerlendirin değil, siz yeniden değerlendirme yaparak  hukuku dolanmaya çalışıyorsunuz. Bu bir cezai müedide gerektirir.` anlamında beyanını görünce mecburen atama sürecine girildi.

Bugünden itibaren görevden alınan bütün okul müdürlerimiz 1 tanesi hariç görevleri iade edildi., O 1 arkadaşımızın da durumunu aşacağımızı düşünüyorum.

Milli Eğitim sevgi ve saygı mesleğidir. Çocukların sevgisi eğitime olan aşka yansır. İnsanları ötekileştirmek ve husumetle milli eğitimde başarıyı sağlayamayız. Bugün milli  eğitimdeki öğretmenlerin, daha çok idarecileri kastediyorum., idarecilerin yarısıyla mahkemelik olmuş bir Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü nasıl adaletle hükmedebilir ve nasıl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve diğer süreçlere devam edebilir. Bu anlamda Bakanlıktan bununla ilgili olarak tedbir almasını ve gerekli girişimleri yapmasını bekliyoruz.

Biz Türk Eğitim-Sen olarak her zaman arkadaşlarımızın, üyelerimizin hak ve adalet ölçüsünde yanında olmaya çalıştık. Bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava ileri bir tarihe ertelendi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Milli Eğitim Müdürü Ve Şube Müdürüne Dava Şoku içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0