EDİTÖR

Bafra Milli Eğitim Okul Kapattı

 
 412
Bafra Milli Eğitim Okul Kapattı - Bafra Haber - Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bafra İmam Hatip Ortaokulundan boşalan okul binasına taşındı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber - Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bafra İmam Hatip Ortaokulundan boşalan okul binasına taşındı.

Hükümet Konağının 1. katında hizmet verirken, bina yetersizliği sonucu Bafra Merkez İlkokulunun tarihi binasına taşınan Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü şimdi de İmam Hatip Ortaokulundan boşalan 19 derslikli okul binasına taşındı.

Bafra Milli Eğitim Müdürlüğünün Gazipaşa Mahallesindeki Ortaokul binasına taşınması mahallelinin tepkisine yol açmış, akil fikir sahibi kişilerce de tepki ile karşılanmıştı.

Mahalle Muhtarı ve Okul Aile Birliğinin itirazları, Bimer`e ve Valiliğe şikayetleri de şehrin karar vericileri tarafından dikkate alınmamıştı.

OKUL AİLE BİRLİĞİ İMZALI DİLLEKÇEDE ŞU ŞEKİLDE:

Samsun Bafra ilçesi Gazipaşa Mahallesinde bulunan Kızılırmak İlk ve Ortaokulumuzu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 25.5.2015 tarih ve 42276601-105.01.E.5315786 sayılı yazıları doğurltusunda okulumuzu ilkokula dönüştürmüşlerdir.

Bu süreç içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve valilik makamına gerekli müracatlar yapılmış olup sonuç alınamamıştır.

Okulumuz 38 derslik 2 labarotuvar 1 bilgisayar sınıfı müzik sınıfı özel eğitim sınıfları, konferans salonu engelli öğrencilerimiz için yapılmış asansörü bulunan planlı büyük bir okuldur.

Şimdiye kadar ilkokul ve ortaokul bir arada eğitim ve öğretim  görmekteydi. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Döneminden itibaren ilkokul ve ortaokul öğrencileri ayrı binalarda eğitim öğretimlerine devam etme zorunluluğu getirilmiştir. Mahellemizde Bulunan Okulumuz kampüs niteliğinde 3 bağımsız binadan oluşmaktadır. Anaokulu Binamız, İlkokul Binamız, Büyük Ana Binamız fakat ilkokul binamız  şimdiye kadar başka okullara tahsis edilmişti ve en son imamhatip ortaokulu kullanmakta idi.

İmamhatip Ortaokulu Kendi binalarına taşınmış bulunmaktadır. 2014-2015 eğitim öğretim döneminin 2. Yarısında akıllı tahtalar getirilip kuruldu ve kullanıldı. 5-6-7.sınıflar olarak eğitim öğretime deva etmekteydiler. 8. Sınıfları yokken bile bina yetersiz geliyordu yaz tatili döneminde imamhatip ortaokuluna yapılan bina bittiğinden dolayı kendi binalarına taşınmış bulunmaktalar.

Kızılırmak İlkokul Binası yani bize ait olan bina akıllı tahtaları takılı bir şekilde boş bir binayken bizim ortaokul öğrencilerimizin başka bir mahellede bulunan (Kemalpaşa Mahallesi) ikili eğitim öğretim yapan sabah saat 7 de derse başlayıp 13 de biten 13 de başlayıp 19`da ders biten, eğitim sistemini normal eğitim sistemine geçirilmeye eğitim sistemini düzeltmeye çalışılırken;bizim çocuklarımız normal eğitim görürken, sabah 8.30 da derse başlayıp 14.30 da biten eğitim sisteminden alınıp 3 farklı okulun toplanıldığı bir eğitim öğretim sisteminin içersine gönderilmesini istemiyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim dönemi başlamadan yanlışın düzeltilmesini  Mahalle Muhtarlığı ve Veliler olarak çocuklarımızın gönderilmesini  istemiyoruz.

Okulumuzun ve öğrencilerimizin başarı seviyesinin yüksek olduğu teog sınavında il birincisi çıkartmış bir okulun bu şekilde dağıtılmaması;ve tekrar incelenip değerlendirilmesi ilkokul öğrencilerimizin ilkokul binamızda ortaokul öğrencilerimizin  ana binamızda eğitim öğretimlerine devam etmelerini istiyoruz.

Gereğinin incelenerek ve araştırılarak değerlendirilmesini arz ederim.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Milli Eğitim Okul Kapattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0