GÜNDEM

Bafra Müftülüğünden Kadınlar Günü Paneli

 
 137
Bafra Müftülüğünden Kadınlar Günü Paneli - Bafra Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu,  Kur`an Kursu öğreticileri ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile "Mülteci Kadınlar ve Göç " konulu panel düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Kur`an Kursu öğreticileri ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile "Mülteci Kadınlar ve Göç " konulu panel düzenledi.

Panel Bafra Müftülüğü Konferans Salonunda bayanların yoğun ilgisi altında yapıldı. Vaiz Ayşe Çiçek`in Moderatörlüğünü yaptığı panele panelist olarak Betül Hatipoğlu, Hülya Akman ve Aysel Yılmaz katıldı.

Panelde açılış konuşmasını Vaiz Kafiye Demircan yaptı. Bafra Müftülüğü bünyesinde kurulan ve faaliyetlerini sürdüren Aile ve Dini Rehberlik bürosu hakkında bilgi verdi.

 Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek panelde katılımcılara hitap etti. "Hz. Peygamberin getirdiği ve öğrettiği din, cinsiyete değil insana odaklıdır. Kadın görevleri kadar hakları da olan bir insandır" diyen Müftü Çiçek, "Kadınlar erkeklerin hayatlarını kolaylaştıran ve menfaatlerini besleyen bir eşya olmaktan çok yukarıda, görevleri kadar hakları da olan Allah`ın kullarıdır. İnsanoğlu ilk emre birlikte muhatap kılınmış, ilk yasağı birlikte çiğnemiş, ilk tevbeyi birlikte gerçekleştirmiştir.

Nitekim Allah onları birbirlerine karşı değil, şeytana karşı uyarmıştır. Yine Allah mükâfatta da onları eşit tutmuştur. Ruhun cinsiyeti yoktur. Lakin Yaratan`ın her iki cinsten de beklentisi kulluktur. "onlar size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz." (bakara, 2/187) Kadın ve erkek, dünya hayatının zorluklarını da güzelliklerini de paylaşmak için yan yana var edilmiştir. Terazinin dengesini bir tarafın lehine bozmaya, bu sırada diğer tarafı mağdur etmeye kimsenin hakkı bulunmamaktadır. Erkeğin kadına takınacağı tavır bizzat Hz. Peygamber tarafından öğretilmiştir. "mümin, hanımına karşı kötü duygular beslemesin; çünkü onun bazı huylarından hoşlanmasa da diğer huylarından hoşlanabilir." (müslim, radâ, 61)Kısacası İslam hayatın doğal akışı içinde kadını ayrıştırmamıştır, dışlamış ve onu hayatın içinde belli bir alana sıkıştırmıştır. Velhasıl İslam erkeğe söyle seslenir. "müminlerin iman bakımından en olgun olanları, ahlâkı en iyi olanlarıdır. Sizin en hayırlınız da hanımlarına karşı en iyi davrananızdır." (Tirmizi, radâ, 11)Bu duygularla kadınlar gününüzü en içten dileklerimle kutluyor, dünyada birlikte olduğunuz eşlerinizle cennette de birlikte olmanızı niyaz ediyorum." dedi.

Panelistler Kur`an Kursu öğreticisi Betül Hatipoğlu, Hülya Akman, Aysel Yılmaz tarafından konuyla ilgili genel tespitler ve dünya ve ülke gündeminin kadınlar gününde göç eden kadınların sorunlarının konuşulması gerektiği anlatıldı. Panele ilçe müftülüğünün destek verdiği çok sayıda Suriyeli mülteci bayan ile Cizreli kız öğrencilerin katıldıkları gözlendi.

Bafra Müftülüğü Basın Bürosu

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Müftülüğünden Kadınlar Günü Paneli içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0