GÜNDEM

Bafra Musiki Cemiyetinden Muhteşem Konser

 
 359
Bafra Musiki Cemiyetinden Muhteşem Konser - Sunuculuğunu OMÜ Vakfı Koleji Md. Mustafa Kurt`un yaptığı Bafra Musiki Cemiyeti TSM Korosu "Anneler Günü" ne Özel bir konserle gönülleri fethetti.
Bafra Haber

 |  - Sunuculuğunu OMÜ Vakfı Koleji Md. Mustafa Kurt`un yaptığı Bafra Musiki Cemiyeti TSM Korosu "Anneler Günü" ne Özel bir konserle gönülleri fethetti.

 Yoğun ilgi gören konser öncesi bir konuşma yapan Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat şöyle dedi:"bu yıl, yıllık programımız da olmamasına rağmen sizler, anneler günü için bu konseri özel olarak hazırladık. Hocamız(şefimiz), koromuz ve saz arkadaşlarımız, beğeneceğinizi umduğumuz bir repertuarla huzurlarınızda olacak. Anneler Günü bir güne sığmaz ancak bu bir sembolik anlamda kutlamadır. Az sonra izleyeceğiniz konser ve yarından itibaren de tam 3 gün sürecek Uluslararası Bafra 4. Neyzen Tevfik Edebiyat, Şiir Şölenimiz var. Ülkemizin önemli değerlerinden, büyük ney ve Hiciv üstadı Neyzen Tevfik Kolaylı`yı anacağız. Bu amaçla gerek yurt dışı ve gerekse de yurt içinden birçok şair, sanatçı olmak üzere tam 11 ülkeden değerli konuklarımızı ağırlayacağız. Daha fazla sözlerimi uzatmadan sizlere, annelerimize mutlu bir akşam diliyor, saygılar sunuyorum"

2 Bölümden oluşan konserin 1. Bölümü, bestesi H. Sadettin Aral`a ait Nihavent Mini Mini Peşrev ve ardından bestesi Musa Süreyya Bey`e ait "Bir gün o güzel şad edecek ruhumu sandım" ve bestesi Kemani Serkis`e ait "Kimseye etmem şikayet" adlı şarkılarla başladı. Solo eserler ve solistleri ise şöyle:

"Körfezdeki dalgın suya bir bak-beste: Osman Nihat Akın-solist-Dr. Hüseyin Barışcıl, "Bir mevsim o yerlerden, o yaz bahçelerinden" beste: Muzaffer İlkar-solist: Seral Arslan "Hiç ödenmez senin hakkın anne-beste: Pınar Köksal-solist: Selin Arslan" Bahar bitti, güz bitti-beste: Saadettin Kaynak-solist: Sevgi Tokgözol" Ne dert kalır ne hüzün" beste: Saadettin Kaynak-solist: Yalçın Danışmaz "Arkamdan tas tas su dökmeyi bırak" beste: Yusuf Nalkesen-solist: Hatun Aslan"Biliyorsun bir zamanlar" beste: Dr. Alaeddin Şensoy-Koro "Ağla gitar" beste: Avni Anıl-koro

2. Bölüm: "Ey but-i nev eda" beste: Dede Efendi-koro "Hayatı seninle daha çok sevdim" beste: Faruk Tökgozol(koro şefi)söz: Oktay Zerrin-solist: Vedat Cengiz "Seni görmeseydim" beste: Şükrü Tunar-solist: Neriman Tabak "Ne olur yüzüme el gibi bakma" beste: Güngör Karder-solist: İsmail Es "Dalgalar kumsalları döverken ıslak ıslak-beste: Suat Yıldırım-söz: Musa Kalkınç-solist: Ali Ekmekçi" Acem Kürdi Taksim "Zehretme hayatı bana cananım" beste: Zeki Müren-solist: Dursun Ali Durmaz" Gönlde hüzünler silindi gitti" beste: Erol Bingöl-solist: Gülümser Yaran "O yardan haber yok" beste: Tahsin Karakuş-solist: Sevim Özüdoğru "Yar peşinden koşa koşa yoruldum-beste: Zeki Duygulu-Koro" Kır atıma bineyim "Beste: Nasibim Mehmet-Koro" Eylül Akşamları-beste: Amir Ateş-solist: Halil Güngör "İki Alyans-beste: Yücel Arzen-solist: Melike Eşsiz" Bir garip yolcuyum-beste: Yıldırım Gürses-Solist: Gonca Cezairli "Zalimin Zulmü varsa sevenin Allah`ı var-beste: Orhan Gencebay-solist: Hüseyin Asan" Sitemler Örüyor "beste: Mehmet Ilgın-Koro" Koro ses v saz sanatçıları ise şöyle:

Kemanlar: Olcay Cengiz, Adnan Saçın, Mustafa Taymaz, Mehtap Sağlam, ney: Fatih Arslan, Klarnet: Hazım Özkan, Kanun: Tarık Özkan, Ud: İsmet Özkan, Ramazan Gür, Necmettin Akbaş, Kemal Otaç, Fatma Hatun Esen, Çello: Volkan Sağlam, Ritim: Ali Karabulut, Zeki Kaplan

Koro ses sanatçıları Bayanlar: Hatun Arslan, Gonca Cezairli, Asiye Tokgözol, Sevgi Tokgözol, Neriman Tabak, Gülümser Yaran, Sevim Özüdoğru, Melike Eşsiz, Hayriye Özcan, Seral Aslan, Selin Aslan, Seril Kuru, Filiz Dursun, Lale Yöro, Gülsevim Avcı

Baylar: Halil Güngör, Hüseyin Asan, Ali Durmaz, Vedat Cengiz, Hüseyin Barışcıl, Yalçın Danışmaz, İbrahim Tabak, Yunus Sayım, İsmail Es, İbrahim Es, Coşkun Aslan, Ali Ekmekçi, Suat Aslan, Mehmet Fayda, Erol Akyüz

Konserde koro şefi Faruk Tokgözol`un sözlerini gazetemiz muhabiri, şair, emekli öğretmen ve söz yazarı Oktay Zerrin`in yazdığı"Dizinin dibine çöktüm usulca-Hayatı seninle daha çok sevdim"adlı Hicaz makamındaki beste ilk kez bu konserde, koro ses sanatçısı Vedat Cengiz tarafından icra edildi. Sahneye davet edilen Oktay Zerrin şarkısının bestekarı koro şefi Faruk Tokgözol ve solisti Vedat Cengiz`e birer çiçek takdim etti. Diğer yandan bu şarkının solisti Vedat Cengiz`in koroda keman sanatçısı ollarak görev yapan oğlu Olcay Cengiz`e de Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık ANarat tarafından bugüne kadar cemiyete yaptığı katkılarından dolayı bir şilt verildi. Şilti, Uluslararası Bafra 4. Neyzen Tevfik Şiir Şöleni için Bafra`ya davet edilen Tokat Kümbet Altında Dergisi Yazarı, şairve yazar Ünal Kar takdim etti.

Ayrıca konserde anneler gününe özel"Hiç ödenmez senin hakkın anne"adlı şarkıyı büyük bir başarıyla seslendiren koronun küçük ses sanatçısı Selin Arslan bol alkış alırken yine koroda ses sanatçısı olarak görev yapan annesi Seral Arslan`ın şarkıdan sonra kızına sarılıp kucaklaması ve tebrik etmesi anneler için ve izleyenler için tam bir duygu ortamı oluşturdu.

Konsere, Bafra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ertürk ve eşi, Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Balkan Türkleri Kültür Derneği Başkanı Memduh Aksu ve eşi,Bafra CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, Av. Okan Çakmaklı, TSD Bafra Şubesi eski Başkanı Recep Köksal ve eşi, mevcut TSD Bafra Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Samsun İlkadım Belediyesi TSM Koro Şefi, bestekar ve eski Bafra Musiki Cemiyeti Koro şeflerinden Serkan Varol, Bafra Ortopedik Özürlüler Derneği Genel Başkanı Yıldız Kaya, Okul idareci ve öğretmenleri, BAKAV TSM Korosu sanatçıları, eski Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Kemal Bandır ve çok sayıda musikiseverin yanı sıra, Tokat`tan şair ve yazar Ünal Kar, İstanbuldan şair ve yazar Songül Bulut ve  yurt dışı, Yunanistan`dan Stella Chaviaropoul  katıldı.

Konser, toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Musiki Cemiyetinden Muhteşem Konser içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0