EĞİTİM

Bafra Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğrencileri Engelleri Aşıyor

 
 1772
Bafra Özel Eğitim UygulamaMerkezi Öğrencileri Engelleri Aşıyor - Bafra Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri "Engelleri Aşıyoruz"  projesi kapsamında ilk faaliyetini gerçekleştirdi
Bafra Haber

 |  - Bafra Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri "Engelleri Aşıyoruz"  projesi kapsamında ilk faaliyetini gerçekleştirdi

Bafra Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan "Engelleri Aşıyoruz"  projesi I.ve II. Kademe Öğrencilerinin Bafra Kanberli-İlyaslı İlk-Ortaokuluna,3.Kademe öğrencileri de Yeşilyazı ortaokuluna yaptıkları ziyaretle başladı.

Engelli öğrencilerin engelli olmayan akranlarıyla doğal olarak etkileşime girerek iletişim, bilgi ve becerilerini geliştirmek ve ziyaret edilen yerlerdeki öğrenci, öğretmen ve vatandaşların engellilerle ilgili farkındalıklarını artırmak amacıyla Engelleri Aşıyoruz pdojesi düzenlendi.

Bafra Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri, Kanberli-İlyaslı İlk-Ortaokulu Müdürü Hamdi Korkmaz tarafından karşılandı. Daha sonra öğrenciler yaş seviyelerine uygun sınıflara girerek ders dinlediler, sınıf içi etkinlikler yaptılar. Ders aralarında birlikte bahçede dolaştılar, oyunlar oynadılar. Engelli öğrencilerin ev sahibi idareci, öğretmen ve öğrencilerin samimi yaklaşımları sayesinde akranlarıyla kaynaşmaları orada bulunan herkesi sevindirdi.

Bafra Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri ikinci ziyaretini Bafra Yeşilyazı Ortaokulu`na yaptı. Okul Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve öğrenciler tarafından bolanlarla karşılanan öğrenciler yaş seviyelerine uygun sınıflara girerek ders dinlediler, sınıf içi etkinlikler yaptılar. Anasınıfı öğrencilerinin yaptığı danslar, Türk Halk Müziği korosunun söylediği türküler öğrencileri oldukça mutlu etti. Ders aralarında birlikte bahçede dolaştılar, oyunlar oynadılar. Engelli öğrencilerin ev sahibi idareci, öğretmen ve öğrencilerin samimi yaklaşımları sayesinde akranlarıyla kaynaşmaları orada bulunan herkesi sevindirdi.

Misafir öğretmen ve öğrencilere sunulan yemek ikramının ardından Bafra Özel Eğitim İş Merkezi müdürü Mustafa Yiğit, " Başta Okul Müdürlerimiz Halil İbrahim Akmeşe ve Hamdi Korkmaz`a öğretmenlerine, personeline ve öğrencilere bize bu güzel günü hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum."  dedi. Program öğrencilerin beraber şarkı söylemesiyle sona erdi.

       

 

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğrencileri Engelleri Aşıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0