GÜNDEM

Bafra Sempozyumu Plaket Töreni İle Sona Erdi

 
 461
Bafra Sempozyumu Plaket Töreni İle Sona Erdi - Samsun`un Bafra İlçesinde düzenlenen `Potansiyellerinden Hedeflerine` temalı Bafra Sempozyumu ikinci gün yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçesinde düzenlenen `Potansiyellerinden Hedeflerine` temalı Bafra Sempozyumu ikinci gün yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Samsun’un Bafra İlçesinde düzenlenen “Potansiyellerinden Hedeflerine” temalı Bafra Sempozyumu ikinci gün yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bafra Sempozyumu’nun 5. oturumuna Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu Başkanlık yaptı.

Kültür, Sanat ve Sosyal Hayatımız konulu 5. oturumda Turgut Aydıner, Alptekin Ahıskalı, İsmail Tokalak, Bülent Arslan ve Natık Hacıömeroğlu birer sunum yaptı.

Oturum Başkanı Eski Milli Eğitim bakanı Metin Bostancıoğlu, Meclisten hiç kimsenin gelmediği sempozyumda “Ne kabinede ki bakanımız ne de milletvekilimiz burada. Biz köhne milletvekilleriyiz. Eski milletvekilleriyiz. Eski bakanlarız. Bu köhne kelimesini Azerbaycanlılar kullanıyor benim hoşuma gidiyor. Köhne milletvekili, köhne bakan. Sorunları bizler sadece söyleriz ama biz yapamayız. Size tercüman olacağız, inşallah bizi dinlerler. Bir kentin kalkınması için önce o kentte kentlilik bilincinin oluşması lazım. Kente sahip çıkan o kentin insanlarıdır. Niçin sahip çıkacaklar` Onların sorumluluklarıdır da ondan. İnsanlar dünyaya bir takım haklarla gelirler. Yaşam hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı. İnsan hakları diye kitaplar yazılır çalışmalar yapılır. Ama insanlar dünyaya sorumluluklarla gelirler. İnsan olarak sorumlulukları vardır, ailelerine karşı sorumlulukları vardır, yetiştikleri çevreye mahallesine ilçesine iline insanlığa karşı sorumlulukları vardır. İşte bu sorumluluk duygusuyla hepimiz bu konulara eğilmeliyiz.” dedi.

Anılarla Bafra Siyasal Hayatı konulu sunum yapan Avukat Natık Hacıömeroğlu, kürsüden yaptığı konuşma ve geçmişteki siyasi örneklerle ile salondan alkış aldı. Birçok konuya akıcı bir şekilde değinen Hacıömeroğlu okuduğu Bir Türkiye istiyorum şiiri ile uzun süre alkışlandı.

Oturum sonunda Kaymakam Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından sempozyuma katılan Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve 26 bilim insanına plaket verildi.

Sempozyumun son bölümünde ise Bafra Sempozyumuna düşünen, başından sonuna kadar büyük emek ve zaman harcayan Düzenleme kurulu sahneye davet edildi ve salondakilere tanıtıldı. Bütün üyelerden, oturum başkanlarından ve bilim insanlarından övgü alan Bafra için Hepimiz oluşumu ve diğer üyeler günün anısına fotoğraf çektirdi.

Düzenleme Kurulu Üyesi ve Bafra İçin Hepimiz sözcüsü Yavuz Kabaoğlu, Bafra Belediye Başkanına sempozyuma verdiği destekten ötürü özel olarak teşekkür etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Sempozyumu Plaket Töreni İle Sona Erdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0