GÜNDEM

Bafra Sevdalıları Bafra`da İlk Kez Hasret Gecesinde Bir Araya Geldiler

 
 330
Bafra Sevdalıları Bafra`da İlk KezHasret Gecesinde Bir Araya Geldiler - Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları " Hasret Gecesi" etkinliğine İstanbul`da bulunan Bafralı dernek başkanları katıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları " Hasret Gecesi" etkinliğine İstanbul`da bulunan Bafralı dernek başkanları katıldı.

Düzenlenen programa, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Samkon Onursal Başkanı Kaya Aşçı, Bafra Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu, Bayrampaşa Bafralılar Dernek Başkanı İbrahim Mete ve Başkan Yardımcısı Mehmet Aşçı, Çetinkaya Köyü Bafralılar Dernek Başkanı Ahmet Çelik, İstanbul Bafraspor Kulübü Onursal Başkanı Aydın Dursun, Yakıntaş Köyü Dernek Başkanı Necati Karagöz ve Başkan Yardımcılarından Adem Karagöz ve Şaban Çelebi, Dereler Köyü Dernek Başkan adına Seyfi Kılıç, Beyüzevler Dernek Başkanı Erkan Çil ve Gerzeliler Köyü Derneği Başkanı Ramazan Elik katıldı.

Karşılıklı sohbet havasında geçen gecede görüşler aktarıldı.

Bafra Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Hacıoğlu "Bu yıl Şubatın 20`sinde İstanbul`da Büyük Bafralılar Buluşması yaptık. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, oda başkanlarımız, muhtarlarımız ve hemşerilerimiz davetimize katıldılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Araştırmamıza göre İstanbul`da 12 tane Bafra Derneği var. Hepsine ulaştık. Şimdi bir aradayız. Bu gibi organizasyonlar birliktelik için çok önemli. Bizleri bir araya getiren Kaymakamımız Sayın Halis Arslan`a ve Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin`e çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Samkon Onursal Başkanı H. Kaya Aşçı "İstanbul-Bafra buluşmasının ilki olan bu akşamın ehemmiyetini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu akşam burada buluşmalarımızın devamını getirmek için neticeye varmamız, senede bir defa büyük organizasyonlarla bir araya gelmemiz lazım. Bizim işadamlarımız, futbolcularımız, ünlülerimiz, önemli makam ve mevkilerde olan hemşerilerimiz var. Bizlerin onlara emekli olduktan sonra değil şimdi ihtiyacımız var. Onlar da memleketlerine vefa göstermeli bizlerle bir araya gelmek için vakit ayırmalı" dedi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başer "Bafra için yapılan çalışmaları Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Oda Başkanlarımız ve iktidar ilçe başkanı arkadaşımızla birlik ve beraberlik içerisinde yönetiyoruz. İnanıyorum ki Bafra 5-10 yıl sonra kabuğunu kırmış büyük bir şehir olacak. Bu birlikteliği devam ettirme kararlılığında olduğumuzu belirterek hepinize teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin "Cemiyetçilik kolay iş değil ancak çok keyifli bir iş. İnsanların varoluş sebepleri var. Sadece kendisi için yaşamamalı insanlar. Tabi bu konularda çok kolay yol alınamıyor. Mücadele etmek gerekiyor. Türkiye`nin her tarafında hemşerilerimiz artık bir araya gelebiliyor. İnsanlar bir araya gelerek cemiyetçilik büyüyecektir. Dayanışma İstanbul`da oluyor ama bunun Bafra`ya yansıması olmalı. Birlikten her zaman kuvvet doğar. Bafra`da her konuda potansiyel var. İnanıyorum Bafra`nın geleceği aydınlık. Tarım, Sanayi ve Turizm konularında önemli çalışmalarımız var. Kültürümüzden, memleketimizden kopmamalıyız, kimliklerimizi unutmamalıyız. Buluşmalarımızı festival havasına dönüştürerek inşallah daha büyük buluşmalar geleneksel halde gerçekleştireceğiz. Bafra`mızı kalkındırırsak ülkemizi kalkındırmaya yardımcı olmuş oluruz. İlçemizde güzel bir dayanışma var birlik ve beraberlik içerisinde güzel günler göreceğiz" dedi.

 

Bafra Kaymakamı Halis Arslan "Ben iki yıldır Bafra`da görev yapan Kaymakam olarak ekmeğinizi yedim hakkınızı helal edin. Sadece Bafra`da değil İstanbul`da, Ankara`da, Bursa`da davetine katıldık. Yarın Bafra`dan ayrılsak bile şunu bilin ki kapımız ve gönlümüz sonuna kadar sizlere açıktır. Nasıl ki göle bir taş atılır ve gittikçe büyük bir halkayı oluşturur işte bu buluşmamız da bu halkaların en küçüğü. Bu halkanın ilkini İstanbul`da hemşeri buluşmamızda küçük bir kulisle oluşturduk. Orada Belediye Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız ve Kaya Aşcı beyle orada birlikte bir karar aldık, inşallah bu işi hep birlikte başaracağız. Bu buluşmamız birlik ve beraberliğin bir ürünüdür. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Burada bir çekirdek oluştu giderek de büyüyecektir. Doğduğunuz yerleri, doyduğunuz yerlerde hatırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bafra`nın sizlerden beklentisi var. Kaya bey şahsında Aşcı ailesine ben içtenlikte teşekkür ediyorum. Bırakın kendi köyünü şehrimizin gidişatını değiştirecek atılımlar yapmışlardır ilçemize. Sözlerimin sonunda davetimize icabet ettiğiniz için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu işin öncülüğünü bürokratik kısmını biz hallettik. Ama esas Şehremini olan ev sahibi Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum dedi gelecek yıl daha büyük organizasyonlarda buluşmak temennisinde bulundu." 

2.inci günde gelen misafirlerle birlikte Kuş Cennetinde sabah kahvaltısı yapılarak, kısa süreli bir gezi yapıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Sevdalıları Bafra`da İlk Kez Hasret Gecesinde Bir Araya Geldiler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0