GÜNDEM

Bafra Tso Birleştirilmiş Meslek Komiteleri Toplantısı Yapıldı

 
 863
Bafra Tso BirleştirilmişMeslek Komiteleri Toplantısı Yapıldı - Bafralı Başarılı İşadamı ve Samkon Genel Başkanı H. Kaya Aşçı`nın da katılımları ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül ayı birleştirilmiş meslek komite toplantısı gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Bafralı Başarılı İşadamı ve Samkon Genel Başkanı H. Kaya Aşçı`nın da katılımları ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül ayı birleştirilmiş meslek komite toplantısı gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar toplantıyı açarak "Başta Kaya Aşçı Beyefendiye katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Birleştirilmiş Meslek Komite Toplantısı Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda 2 kez yapılır. Bu yılın son toplantısını da bu akşam gerçekleştiriyoruz.

Toplantımızın odamıza ve üyelerine, hayırlı olması dileği ile sözlerime başlamak istiyorum.

Sizlere Mart ayında gerçekleştirdiğimiz Birleştirilmiş Meslek Komite toplantısı sonrasında yaptığımız bazı çalışmalar hakkında bilgi vermek istiyorum"  dedi.

Başkan Başar şu konulara değinerek bilgilendirmelerde bulundu.

SEKTÖREL VE BÖLGESEL İSTİŞARE TOPLANTILARI

2013 Yılı sonunda başlayarak 2014 yılında tamamladığımız Bölgesel ve Sektörel Toplantılarına 2014 yılı sonunda tekrar planlayarak Ocak 2015 itibari ile yeniden gerçekleştireceğiz.

Yapılan İstişare Toplantıları akabinde anketler değerlendirilmiş ve bir sonuç raporu oluşturulmuştur. Anketlere ilişkin Sonuçlara web sitemiz olan www.bafratso.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Toplantılara Genel Katılım ortalaması %41 olup gruplara göre dağılım tablodaki gibidir. Bu yıl ki toplantılara katılımın daha fazla olacağın öngörmektendiniz.

2014/1 SAMSUN ODA / BORSALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI ODAMIZDA YAPILDI

Samsun Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter ve Yardımcıları, 5174 sayılı yasanın 99. Maddesi ile Oda Muamelat Yönetmeliği gereğince dört ayda bir yapılan Müşterek Toplantıya Bafra Ticaret Borsası ile birlikte Odamızın ev sahipliğini yaptı.

Samsun Oda ve Borsa Başkanları, dört ayda bir yapılan Müşterek Toplantıda bir araya gelerek, sorunları masaya yatırıp, çözüm yolu aradı.

LOBİ FAALİYETLERİ

Ankara`ya yaptığımız ziyarette Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk`ü, PTT Genel Müdürü Osman Tural`ı, Organize Tarım Ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Zeki Karakoç`u ve AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç`ı makamlarında ziyaret ettik.

KARAKÖY TİGEM

İhalesi yapılan ancak kamuoyunun tepkisi ve çeşitli sebeplerden dolayı ihalesi iptal edilen Karaköy TİGEM (hara)  ile ilgili İstişare toplantısı yaptık,

Geçtiğimiz günlerde de Karaköy`ün kiraya verilmesi için tekrar ihalesi yapılacağı açıklandı.

İlçemiz ve bölgemiz işletmeci veya işletmecilerinin bir araya gelerek bu yatırıma talipli olmaları, Karaköy TİGEM`e sahip çıkarak bölgemize kazandırmaları önem arz etmektedir.

İhaleye katılmak isteyen yatırımcılarımız 31.10.2014 günü saat 17.00`ye kadar projeleri ve istenilen diğer belgeler ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

ÜYE EĞİTİMLERİ KAPSAMINDA

Üyelerimizle yaptığımız Sektörel toplantılarda üyelerimizden gelen talepler neticesinde ihtiyaç duydukları alanlarda personel yetiştirme ile ilgili kurslar açmaktayız.

LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (POMPACI)" eğitimi Samsun Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ersan Yapıcı`nın eğitmenliğinde, 15 kişinin katılımıyla Bafra Ticaret ve Sanayi Odası toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin işlerinde ve işyerlerinde yarar sağlayacak bu tür eğitimler zaman zaman gerçekleşecektir.

SAMSUN TANITIM GÜNLERİ GÜNLERİ

Odamız Ankara`da Düzenlenen Samsun Tanıtım Günlerinde yer alarak Bafra ürünlerini tanıtılmasında destek amacı ile bir stant açmıştır. Standımızda Bafra Nokulu ve Kaymaklı Lokumu katılımcılara tanıtılmıştır.

SOMA` YA YARDIM ELİ

Soma "Ëœda meydana gelen elim kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına iletilmek üzere Bafra TSO Olarak maddi yardımda bulunduk.

Ayrıca Sigorta Acenteleri "sigortacılık haftası"  sebebi planlamış oldukları etkinlik soma da yaşanan kaza sonucu iptal edilmiştir. Etkinlikler için ayırdıkları bütçeyi de Soma`nın yardım hesabına yatırmışlardır.

TOBB`UN 70.GENEL KURULU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70. Mali Genel Kurulu`na katılım sağladık, Genel Kurulda TOBB AB Uyum Komisyon Başkanı olarak Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili 2013 yılında yapılan faaliyetleri açıkladım.

BRÜKSEL`DE DÜZENLENEN AB-TÜRKİYE ODALAR FORUMU

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, EUROCHAMBRES (Avrupa Odalar Birliği) Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile benim de içinde bulunduğum bir heyet Brüksel`de düzenlenen konferans ve toplantılara katıldım.

Toplantıda yapılan sunumlarda AB-Türkiye Odalar Forumu'nun araştırmasına göre, Türk işletmelerin yüzde 75'i AB üyeliğini desteklerken, 10 yıl içinde üyelik bekleyenlerin oranı yüzde 51'de kalıyor. Türk şirketlerinin yüzde 28'i üyeliğin asla gerçekleşmeyeceğini düşünüyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ`IN ZİYARETİ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile köprü konusu görüşüldü. Organize Sanayiye yeni bağlantı yolunun yapılması için alternatifler konuşuldu.

MOSKOVA HEYETİNİN ODAMIZI ZİYARETİ

Moskova Tarım Üniversitesi Rektör ve Rektör Yardımcısı Prof. Eldar G. Abdulla-Zade ile öğretim görevlileri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Necdet Çamaş ile birlikte Odamızı ziyaret ettiler.

Moskova Üniversitesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında oluşturulan işbirliği çerçevesinde bölgemizden Rusya`ya ve Moskova bölgesine ne tür ürünler gönderebiliriz, ne tür ürünlerle ilgili ticaret yapabiliriz bununla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Odamız tarafından Türkçe-İngilizce Brifing dosyası sunuldu.

KOSOVA CUMHURİYETİ YURTDIŞINDAKİ KOSOVALILAR BAKANDAN ZİYARET

Kosova Cumhuriyeti yurtdışındaki Kosovalılar Bakanı Ibrahim Sh. Makolli, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve beraberinde bir heyet ile Odamızı ziyaret etti. Bakan Ibrahim Sh. Makolli konuşmasında Kosova`nın ekonomisi ile ilgili bilgi verdi. Bafralı işadamlarını Kosova`da yatırım yapmaya davet etti.

BAFRA OSB

Yönetime geldiğimiz günden beri Bafra Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı çekme mücadelemiz aralıksız sürmekle birlikte Bafra OSB`de ki internet altyapısı ve haciz sorunlarını da çözerek yatırımcıya cazip hale getirdik. Ayrıca yatırım yapan firmalıda sık sık ziyaret ediyoruz.

SERA OSB

Bafra tarımsal üretim konusunda yazlık ve kışlık sebze ve meyve konusunda Türkiye`nin en önemli Ovalarından bir tanesidir. Ancak bölgemizde seracılık yaygınlaşmamıştır. Ürünlerimizi bize çok yakın olan Rusya, Ukrayna ülkelerine ihraç etmek istiyorsak seracılığa önem vermeliyiz. Bafra belediyesi , Bafra ticaret ve sanayi odası, Bafra ticaret borsası ve Bafra ziraat odası olarak aramızda bir protokol yaparak Bafra ya sera organize sanayi bölgesi kurma kararı aldık. Sera OSB ile ilgili olarak resmi müracaatımızı Samsun Tarım İl Müdürlüğüne yaptık.  Dosyamızda tespit edilen eksiklikleri tamamladık. Dosyamız Ankara ya gönderilerek süreç orada devam edecek. Bizde en yakın takipçisi olacağız. Ayrıca Sera OSB`ye proje yapılması hususunda Odamızın Başkanlığında bir toplantı yapıldı

MEDİKAL OSB

Bafra OSB ve Medikal OSB için yapmış olduğumuz çalışmalar sürekli basında konu olarak kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardık,

Medikal, ülkemizde sağlık sektörünün önemli sacayaklarından biridir.
Yıllık hacmi 3-5 milyar dolar,
Sektörde distribütör, temsilci, imalatçı ve bayii statüsünde çalışan tahmini 15 bin civarında firma var. 
Dışa bağımlılığımız yüzde 80`lerde,
Yüzde 20`lik pay yerlide ,
Böyle bir Pazar payı olan medikal OSB`yi önemsiyoruz. Takipçisiyiz.

 

FAKÜLTE ÇALIŞMA GRUBU

Bafra ilçemize ikinci bir fakülte kazandırmak için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlileri ile toplantılar yapılmış ve bir Çalışma grubu oluşturulmuştur. Bafra ya ikinci fakülte kazandırılması ile ilgili dosyamız YÖK genel kurulundadır. Ayrıca Alaçam ve 19 Mayıs ilçemizdeki Yükseköğrenim Kurumu çalışmaları desteklenmek ve takip edilmektedir.

TORBA YASA

Kamuoyunda  "Torba Yasa" olarak da bilinen ve çok sayıda kanunda düzenleme öngören 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun Resmi Gazete`de yayınlandığı  11 Eylül 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Geçmiş yıl aidat ve munzam aidat borçları bulunan üyelerimizin yayımlanan kanunun 77. Maddesi kapsamında 01 Aralık 2014 tarihine kadar Odaya başvuru yaparak aidat borçlarını yapılandırmalarını, % 10 oranında indirim sağlayacak peşin ya da 3`er aylık dönemlerde 8 taksit olarak taksitlendirme imkânından faydalanabilecekler.

Oda üyelerimizin sağlanan bu imkândan yararlanmaları hususunda azami özen göstermelerini bekliyorum"  dedi.

Ayrıca Birleştirilmiş Meslek Komite toplantısına konuk olarak Bafralı İş adamı Kaya Aşçı da teşrif etti.

Kaya Aşçı konuşmasında "Sayın Başkana beni bu akşam sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum"  dedi.

Aşçı "değerli arkadaşlar sizlerin de malumunuzdur 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Bafra Şevket Aşçı Turizm fakültesinin açılışı yapılacaktır. Yapılacak olan bu açılışa sizlerin de katılmanızı bekliyorum. Yapılan bu eğitim yuvamıza hepimiz sahip çıkalım, Üniversitemizin ilçemizin gelişmesi anlamında büyük ehemmiyet taşımaktadır"  dedi.

 Programa Meslek komite üyelerinin karşılıklı soru cevapları şeklinde devam edildi.

KARTIG
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Tso Birleştirilmiş Meslek Komiteleri Toplantısı Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0