GÜNDEM

Bafra Türk Eğitim Sen Cumhuriyet Ortaokulunu Sordu

 
 66
Bafra Türk Eğitim Sen Cumhuriyet Ortaokulunu Sordu - Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı Hakan Eroğlu, Bafra`daki eğitim sorunları ve Cumhuriyet Ortaokulunun bölünmesi ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı Hakan Eroğlu, Bafra`daki eğitim sorunları ve Cumhuriyet Ortaokulunun bölünmesi ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı.

Başkan Hakan Eroğlu`nun Cumhuriyet Ortaokulu ile ilgili açıklaması şu şekilde:  

Bafra`mızın en köklü okullarından biri olan Cumhuriyet Ortaokulunun bahçesinin okula ek bina yapılacak diye yıkılması, yeşilliğin kesilip yok edilmesi, yapılacak yeni binanın ihale şartnamesinde  Cumhuriyeti ortaokulu yazılmasına rağmen ne olup bittiği anlaşılmadan, hiçbir açıklama yapılmadan binanın İmam-Hatip Ortaokulu olarak değiştirilmesi ise hala hafızalardadır.

Cumhuriyet Ortaokulu Bafra`mızın önemli, köklü ve başarılı bir okulu olmasına rağmen bir sonraki eğitim-öğretim yılı içerisinde tam güne geçilecek olması sebebi ile okulumuzun 2-3 farklı bölgeye ayrılacağı her ortamda konuşulmaktadır. Daha önceki yapılan bir çok uygulamada olduğu gibi yine bir çok mağduriyet yaşanacaktır. Lakin bu konuda hiçbir açıklama, istişare yapılmamaktadır. Yine biz yaptık oldu mantığıyla mı hareket edilecektir? Sizlerin birlik, beraberlik anlayışınız bu mudur?

Yine daha önce onca tepkiye rağmen yerini değiştirdiğiniz Merkez İlkokulunun tekrar taşınacağı ya da kapanacağı haberlerini bizler basın aracılığıyla öğrenmek durumunda kalıyoruz. Eğer bu haber doğru ise hangi gerekçelerle bu kararın alındığını, bu konuda neden eğitim çalışanlarının, sendikaların, velilerin fikri alınmadığını öğrenmek isteriz.

Haber doğru değilse bu konu ile ilgili neden yetkililerden bir açıklama gelmemiştir? Merak etmekteyiz. Sizler insanlara, eğitim çalışanlarına, topluma hizmet etmek için oralarda olduğunuzu, unutmamalısınız .

Kimseye karşı olduğumuz yoktur. Bizler her ortamda, her şartta birlik beraberlikten yanayız. Lakin adalet istiyoruz, istişare yapılsın diyoruz. Toplumu, eğitim camiamızı ilgilendiren konularda, problemlerde ortak çözümler bulunmasını istiyoruz. Eğitimin mimarı öğretmenlerimiz için huzur istiyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak başta üyelerimiz olmak üzere bütün eğitim çalışanlarının haklarının sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Türk Eğitim Sen Cumhuriyet Ortaokulunu Sordu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0