GÜNDEM

Bafra Ülkü Ocakları Aşure Gününü Unutmadı

 
 1226
Bafra Ülkü Ocakları Aşure Gününü Unutmadı - Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Büyük Pazar`da Muharrem ayının 10. Gününe özel olarak gelenekselleşen Aşure günü dolayısıyla Aşure tatlısı dağıttı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Büyük Pazar`da Muharrem ayının 10. Gününe özel olarak gelenekselleşen Aşure günü dolayısıyla Aşure tatlısı dağıttı.

 Her yıl Muharrem ayının 10`unda aşure dağıtma geleneğini bu yıl da bozmayan Ülkü Ocaklarının bu ikramından dolayı vatandaşlar memnundu.

 Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu yapılan etkinlikle ilgili şunları söyledi: Bugün, Müslüman dünyasında hüzün ve paylaşmanın günüdür. Hz Hüseyin Efendimizin katledilişi yüreğimizi hâlâ kanatmakta, içimizde bir sızı olarak asırlardır yaşamaktadır. Aşure tatlısı ya da yemeğinin ortaya çıkması hakkındaki rivayetlerden biri de Hz. Hüseyin`in Yezit orduları tarafından kuşatılması ve bütün yiyecek içecek yollarının kapatılması üzerine elde kalan malzemelerle aşure dediğimiz yemeğin yapılmasıdır. Bu hüznü yaşatmak amacıyla gelenekselleşen Aşure tatlısının kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirdiği de muhakkaktır. Ama şu da bir gerçek ki, İslam dünyasında ta o yıllarda başlayan kutuplaşmanın günümüzde de oluk oluk kan akıttığına şahidiz. Dileriz Müslüman dünyasındaki bu hilaf ve fitne bir an önce söner ve kardeşlik bağları yeniden tesis edilir.

Bafra Ülkü Ocaklı gençler, aşure tatlısının yanında Türkmenler için yardım kampanyasının broşürlerini de dağıtarak bu faaliyetleri hakkında da halka bilgi verdiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Ülkü Ocakları Aşure Gününü Unutmadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0