GÜNDEM

Bafra`da 23 Nisan Bayramı Coşkusu

 
 393
Bafra`da 23 Nisan Bayramı Coşkusu - Bafra`da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 95. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Bafra`da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 95. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Bayram kutlamaları Bafra Yeni Kent Meydanında Saat 09.30`da Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Anıtı`na çelenginin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra kutlamalar saat 10.00`da Yeni Kent Meydanında devam etti.

Bafra İsmet İnönü İlkokulu ve Bafra Fatih Ortaokulu tarafından birlikte hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu yaptığı konuşmada,`` Bu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 95. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Bağımsızlığımızın sembolü olan bu bayrağın kazanılması uğruna sadece Çanakkale`de ülkemizin geleceği olan, o zamanın okumuş, yazmış ve ilim ehli insanların da aralarında olduğu 250.000 vatan evladının şehit olduğu, insanlıktan nasibini almamış, yırtıcılıkta sırtlanları geçmiş toplumların "bir damla petrol, bir damla kan"  anlayışına karşı, onurlu bir mücadelenin verildiği günlerde hesapları bozacak tek bir güç vardı o  da  bugün de olduğu gibi bu milletin ta kendisi idi.

Bunu gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk  milleti söz sahibi yapmak için çalışmalar yürüttü. Bunun göstergesi olarak Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi Açıldı. 23 Nisan 1920 günü, milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, var olma ya da yok olma savaşını verdiği, İmanı tam, kahraman bir ulusun, şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği gündür.

Bugün altı çizilmesi gereken bir gündü. O günün altı o kadar güzel çizilecekti ki hiç unutulmasın  diye. Öyle de oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli tarihi, en değerli varlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek anlamına anlam kattı.

Sevgili Öğrenciler;

Bu bayramın sizlere armağan edilmesi, sizlere ne kadar çok değer verildiğinin ve güvenildiğinin en güzel işaretidir. Sizlerin de bu güvene layık olmak için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur. Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.

Bizler, ihtiyarlığımızdan önce gençliğimizin, hastalanmadan önce sıhhatimizin, fakirliğimizden önce zenginliğimizin, meşgul zamanlardan önce boş vaktimizin, ölümden önce hayatımızın kıymetini nasıl bilmemiz gerekiyorsa, esaretten önce de bağımsızlığımızın kıymetini bilelim. Bir ve beraber olalım. İç savaşlarla kan kaybetmiş, zayıf, parçalanmış, küçük, bağımlı bir ülke; ülkemiz düşmanlarına, emperyalist güçlere ve silah tüccarlarına yarar.

Birbirimizle mücadele etmek yerine, bir ve beraberce, ekonomisini düzeltmiş, milli savunma sanayisini kurmuş, çağı yakalamış, büyük, güçlü, kalkınmış ve müreffeh bir ortamda   el ele vererek hep birlikte yaşayalım.

Sevgili Çocuklar; gün sizin gününüzdür, geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecek olanlarsınız. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun...

Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,  

 Sevginin, kardeşliğin, manevi ve ahlaki değerler ile barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle.``diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrencilerin zeybek oyunun ardından 23 Nisan bayramı ile ilgili şiirler okundu. Ana sınıfı öğrencilerinin gösterileri sonrasında Halk gösterisi ile devam eden program koronun söylediği şarkılarla sona erdi.

Bafra Yeni Kent Meydanındaki programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Jnd.Kd.Bnb.İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, daire amirleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da 23 Nisan Bayramı Coşkusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0