GÜNDEM

Bafra`da 8 Bin Aileye Kömür Dağıtımı

 
 136
Bafra`da 8 Bin Aileye Kömür Dağıtımı - Samsun`un Bafra Kaymakamlığı Sosyal ve Dayanışma Vakfı tarafından 8 bin aileye kömür dağıtımında sona yaklaşıldı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra Kaymakamlığı Sosyal ve Dayanışma Vakfı tarafından 8 bin aileye kömür dağıtımında sona yaklaşıldı.

Bafra Kaymakam vekili Hacı İbrahim Türkoğlu yaptığı açıklamada, "İlçemiz merkez ve mahallerinde yaşayan ekonomik desteğe ihtiyacı bulunan hemşerilerimize aile başı 1.250 kg olmak üzere kömür yardımları tamamlanma noktasına yaklaşmıştır.

 17 Temmuz tarihinde dağıtıma başlanılmış olup, bu güne kadar 6800 aileye 8500 ton kömür yardımı yapılmıştır. Yardımların bir bölümü doğrudan hanelere teslim edilmiş, özellikle önceden köy iken mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine de muhtarlarımız organizeye dahil edilerek vatandaşlarımıza bizzat teslimleri gerçekleştirilmiştir.

Doğalgaz kullanan hanelere kömür yardımı yapılmamıştır.

Bu güne kadar alınan duyumlara vakfımızca anında müdahale edilmiş olup, satılan ya da el değiştiren kömüre rastlanılmamıştır. Yardım yapılan ailelerimize kömür kullanımı, soba kullanımı ve baca temizliğine dair bir uyarı notu da verilmiştir.

Muhtaç ailelerin belirlenmesinde ve ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan tüm toplantılarımıza katılan Belediye Başkanımız Zihni Şahin`e, mahalle muhtarlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcimize, Heyet üyesi Daire Amirlerimize, Ayrıca Vakıf Müdürü ve Vakıf Personelimize yürekten teşekkür ediyorum "dedi.

 Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim TÜRKOĞLU, Kurban Bayramı yardımlarına ilişkin olarak, "İlçemizde yaşayan ekonomik katkıya ihtiyacı bulunan ailelerimize hanede yaşayan aile bireyi sayısı esas alınmak üzere 100,00 TL ile 200 TL arasında bayram yardımı yapılarak katkı sağlanmaktadır.

 Bu amaçla Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce Vakfımıza 195.000,00 TL ödenek gönderilmiş olup, Vakfımız Mütevelli Heyetince Vakfımız kaynaklarından da harcama yapmak suretiyle 1500 aileye katkı sunmayı hedeflemiş bulunmaktadır.  Bayram yardımları şahsi başvuruların değerlendirilmesinin yanı sıra resen de yapılmaktadır.  Bu vesileyle Hemşerilerimizin Kurban Bayramını tebrik ederim."

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da 8 Bin Aileye Kömür Dağıtımı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0