GÜNDEM

Bafra`da "Bafra`nın Kelebekleri Ve Ağlayan Evleri"  İsimli Fotoğraf Sergisi Açıldı

 
 1036
Bafra`da "Bafra`nın Kelebekleri Ve AğlayanEvleri"  İsimli Fotoğraf Sergisi Açıldı - Yalçın Köse- Bafra HAber / Samsun`un Bafra ilçesinde "Bafra`nın Kelebekleri ve Ağlayan Evleri"  isimli fotoğraf sergisi açıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra HAber / Samsun`un Bafra ilçesinde "Bafra`nın Kelebekleri ve Ağlayan Evleri"  isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Türkan Zengin Karaboğa ve Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin`in tarafından çekilen kelebek ve tarihi evlerden oluşan 54 fotoğraf Gençlik Merkezi Salonunda sergilendi.

 Bir birinden güzel fotoğrafların, fotoğraf sanatı meraklıları ve sanatseverler için gösterime sunulduğu sergisinin açılış kurdelesini Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın kesti.

Açılış töreni esnasında konuşma yapan Aytaç Akın, "Türkan Zengin Karaboğa ile Basın mensubumuz Hülya Yangın Ertekin`e bu güzel çalışmanın ve Bafra`nın güzel değerlerini gösterdikleri için, bizlere uğraş alanlarına yönlendirdikleri için, Bafra`nın doğal güzellikleri, bitki örtüsü ve özellikle uğraşılması gereken eski evlerine tadilat projesine yönlendirdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

3 gün boyunca fotoğraf severlerin ziyaretine açık olan fotoğraf sergisi hakkında Bafralı Fotoğraf Sanatçısı Türkan Zengin Karaboğa, "Sergimizde 27 kelebek fotoğrafı ve 27 eski ev fotoğrafı ile toplam 54 fotoğraf bulunuyor. Bunların yanı sıra 2 adet fotoğrafın altında da konuyu içeren yazımız var. Bu benim toplamda 10 yıldır çekmiş olduğum, uğraşmış olduğum kelebekler bir nevi araştırma sergisi oldu. Ayrıca fotoğrafların üzerinde kelebeklerin hepsinin isimleri yazılı. Bu sergi hazırlığı bir aylık bir çalışma sonucu meydana geldi. 1 ay boyunca kelebeklerin isimlerini araştırdık. İnternet sitelerinden, kitaplardan ve başka arkadaşlardan bu konuda destek aldık. Sonuç olarak Bafra`nın ne kadar zengin bir yer olduğunu görme şansını yakalamış oldum. Doğa zenginliğimizde oldukça fazla. Kelebek fotoğraflarının birçoğu Kızılırmak Deltası ve Asri Mezarlıkta çekildi. Evlerimizi de artık herkes biliyor gerçekten tadilata ihtiyacı olan restorasyona ihtiyacı olan evler. Değer kazandırabilirsek, sesimizi duyura bilirsek gerçekten hedefimize ulaşmış olacağız. Bugün sergi açılışımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum."  şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da "Bafra`nın Kelebekleri Ve Ağlayan Evleri"  İsimli Fotoğraf Sergisi Açıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0