GÜNDEM

Bafra`da Büyük Baş Hayvancılıkta Büyük İlerleme

 
 155
Bafra`da Büyük Baş Hayvancılıkta Büyük İlerleme - Bafra ilçesine bağlı Sarıköy mahallesinde ikamet eden ve uzun yıllardan bu yana büyük baş hayvancılık yapan Hasan Şenkal çıtayı yükseklere çıkardı.
Bafra Haber

 |  - Bafra ilçesine bağlı Sarıköy mahallesinde ikamet eden ve uzun yıllardan bu yana büyük baş hayvancılık yapan Hasan Şenkal çıtayı yükseklere çıkardı.

Hayvancılıkla uğraşan Hasan Şenkal Kaymakam Halis Arslan ve beraberindeki misafirlere bir açıklamada bulunarak; "uzun yıllardan bu yana Sarıköy mahallesinde büyük baş hayvancılık ile uğraşıyorum. Avusturya`dan Ağustos ayı içerisinde 50 adet Simental Irkı gebe düve ithal edildi. Söz konusu düveler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvan İthalatına Yönelik Şartname gereği alınmış olup; 18-20 aylık yaş aralığındadır. 4-7 aylık arası gebedir. Ortalama can ağırlıkları 600 ila 650 kg civarındadır. Annelerinin laktasyon ( 2 doğum arasındaki sağım süresi genelde 300 gündür ) süt verim ortalaması en az 650 Lt. dir. Simental Irkı hayvanların et ve süt verimleri yerli ırk hayvanlara göre yüksektir. Erkek hayvanlar düzenli beslendiğinde 1000kg kesim ağırlığına rahatça ulaşabilirler. Yıllık ortalama süt geliri 350.000TL. Civarındadır. Doğacak hayvanlar saf ırk olduğu için erkek buzağılar günümüz piyasasında 4000TL kadar alıcısı bulunmaktadır. İşletmelerde doğumlar tamamlandıktan sonra günlük 1000 Lt süt üretilmesi planlanmaktadır. Saf ırk Simental sığırlar Türkiye`de nadir bulunduğu için damızlık değeri yüksek bir ırktır ve bölgemiz hayvancılığına katacağı değer önemlidir. Düvelerin işletme teslim maliyeti 4000 Euro civarında olup Avusturya`nın Reid kasabasında damızlık birliği kanalıyla satın alınmıştır. Ayrıca son olarak şunu eklemek gerekirse ilk öncelikle Bafra Kaymakamımız Halis Arslan ve beraberindeki daire müdürlerine teşekkür ediyorum." dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan Avusturya`dan gelen 50 adet ineğin bulunduğu alanı gezdi. Oldukça güzel bir girişim sonucunda imzanızı atmış bulunmaktasınız. Sizin bu teşvikleriniz ve öncülüğünüzle diğer vatandaşlarımızın da böyle girişimlerde bulunabilirler dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Büyük Baş Hayvancılıkta Büyük İlerleme içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0