GÜNDEM

Bafra`da Doğalgaz Tatbikatı

 
 707
Bafra`da Doğalgaz Tatbikatı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra  ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Bölge İtfaiye Gurup Amirliğinde görevli itfaiye personeline ve doğalgaz dağıtım şirketi çalışanlarına doğalgaz yangını eğitimi verildi ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Bölge İtfaiye Gurup Amirliğinde görevli itfaiye personeline ve doğalgaz dağıtım şirketi çalışanlarına doğalgaz yangını eğitimi verildi ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Dağıtıcı firma yetkilisi İbrahim Özdemir tarafından Bafra Bölge İtfaiye Gurup Amirliği önünde düzenlenen eğitimde, yangın tatbikatı öncesi doğalgaz yangınları ve söndürme teknikleri hakkında bilgi verildi.

Özdemir, doğalgaz yangınlarında itfaiye ve doğalgaz firmasının koordineli çalışmasının önemli olduğunu ve doğalgaz yangınlarına su ile değil kuru kimyevi yangın söndürücüler ile müdahalenin önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Yangın doğalgazdan kaynaklanıyor ise ilk önce doğalgaz ana vanasını kapatmak sureti ile ilk müdahale yapılır. Doğalgaz yangını su ile yapılan müdahalede sönmez ancak boğularak oksijenden ayrılıp öyle söndürülür.  Su ile sönmez neden sönmez? Çünkü su hidrojen ve oksijen moleküllerinden oluştuğu için alevi gördüğünde uzun sureli aleve maruz kalan su molekülü hidrojen ile oksijeni bir birinden ayırır biri yanıcı diğeri yakıcı özellikte olduğu için alev daha çoğalır. Doğalgaz yangınında su sadece soğutma işlevi görür."

Bilgilendirme sonrası itfaiye ve doğalgaz dağıtım şirketi çalışanlarına doğalgaz yangınlarında müdahale teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Doğalgaz Tatbikatı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0