GÜNDEM

Bafra`da Hıdırellez Uçurtma Şenliği

 
 137
Bafra`da Hıdırellez Uçurtma Şenliği - Bafra`nın Gökçeağaç Mahallesi, Karadede Panayır alanında, GÖKDER ve Kelikler İlk-Orta Okulu işbirliği ile düzenlenen geleneksel 3. Hıdırellez Uçurtma Şenliği gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Bafra`nın Gökçeağaç Mahallesi, Karadede Panayır alanında, GÖKDER ve Kelikler İlk-Orta Okulu işbirliği ile düzenlenen geleneksel 3. Hıdırellez Uçurtma Şenliği gerçekleşti.

Farklı okullardan öğrencilerin ve Bafra protokolünün katılımı ile yapılan şenliğe yöre halkı yoğun ilgi gösterdi. 

Şenlik düzenleyicisi iki kurum adına açılış konuşmasını Bafra Kelikler İlk-Ortaokulu Müdürü Ali Ak Yaptı.

Ali Ak yaptığı konuşmada, "Kelikler Ortaokulu ve Gökder tarafından Hıdırellez Bahar Bayramı kutlamaları çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Uçurtma Şenliğine Hoş geldiniz.

Bizim hem kültürümüzde, hem de inancımızda önemli bir yeri olan Hıdırellezin güzelliklere ve bahara, hem de ruh dünyamızda ve gönül dünyamızda bahara vesile olmasını diliyorum.

Bu güzel bahar gününde Gökçeağaç köyünde geleneksel olarak düzenlenen bu güzel uçurtma şenliği vesilesi ile kötü alışkanlıklar, kötü uğraşlar yerine geleneğimizi, kültürümüzü, inancımızı yaşatma adına bu faaliyetleri yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim çocukluğumuzda oyun oynadığımız bilyelerden, çelik çomaklardan, uçurtmalardan ve birdirbirlerden aklınıza ne geliyorsa bütün oyunlarımız aslında bizim devir aldığımız ve kayıtta olmayan önemli miraslarımızdır. Milletleri millet yapan aslında bu mirası bir sonraki nesillere taşıyabilmektir." dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise yaptığı konuşma ile, etkinliğin coşkulu bir şenlik olduğunu bu tür etkinliklerin yapılmasından memnuniyet duyduklarını vurguladı ve düzenleyici kurumları kutladı.

Kelikler İlk-Ortaokulu halkoyunları ekibinin gösterileri ile başlayan şenlik, Farklı okulların katıldığı çeşitli yarışmalarla devam etti..  Şenlik süresince vatandaşlarda çam ağaçlarının gölgesinde semaverler de demledikleri çaylarını yudumlayıp piknik yaptılar.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından ödülleri verildi.

Şenliğe katılanlara keşkek, yanıç, tatlı ve ayrandan oluşan menü ikram edildi. 
Karadede Panayır alanında düzenlenen geleneksel Hıdırellez Uçurtma Şenliğine Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Gençlik, GÖKDER Başkanı Turgut Demir ve vatandaşlar katıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Hıdırellez Uçurtma Şenliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0