GÜNDEM

Bafra`da İhtiyaç Sahiplerine Kömür Dağıtımları Devam Ediyor

 
 135
Bafra`da İhtiyaç SahiplerineKömür Dağıtımları Devam Ediyor - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Kaymakamlığı  İhtiyaç Sahibi 8 bin aileye toplam 10 bin ton kömür yardımı yapacak.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Bafra Kaymakamlığı İhtiyaç Sahibi 8 bin aileye toplam 10 bin ton kömür yardımı yapacak.

Bafra Kaymakamlığı tarafından yapılan kömür yardımı hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  Müdürü Hasan İrer açıklamalarda bulundu.

Müdür Hasan İrer, "Her yıl olduğu gibi kış aylarında sosyal güvencesi olmayan, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarını geçirebilmeleri için Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız kömür yardımını son hızla devam ettiriyor. İlçemize 18 ağustos 2014 tarihi itibariyle kömür nakliyesi başlamış olup; Şu ana kadar 6000 ton kömür ilçemize gelmiştir. Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, 21 gün gibi kısa bir süre içerisinde 3200 aileye toplam 4000 ton kömür yardımı gerçekleşmiştir. Kömürün bu hızla ilçemize gelmesi halinde tamamının Ekim ayı içerisinde dağıtımı gerçekleşecektir. TKİ tarafından gönderilen kömürün ilçeye geldiği anda öncelikle Büyükşehir Belediyesine ait resmi kantarda dolu/boş tartımı yapılıp,  Altınkaya Sulama Birliği Garajı ve çevresindeki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait boş alanındaki depolama yerine boşaltılmaktadır. Kömür depolama noktasında 24 saat bekçi bulundurulmakta ayrıca 12 kamera ile alanın bütün noktaları kayıt altına alınmaktadır.

 Depolama alanından kömürler şehir içi dağıtım ihalesini alan kamyonet ve araçlara yüklenip, vakıf görevlilerince;  fakir ve muhtaçlığı tespit edilen yaşlı, kimsesiz ve  yatalak olup herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza, ayrıca Şehit Ailelerine ve Gazilerimize ve asgari geliri bulunup aylık kazancı hanede yaşayan kişi sayısına paylaştırıldığında kişi başına düşen geliri 270 liranın altında olan ailelerimizin evlerine kadar götürülüp imza karşılığında teslim edilmektedir. Teslim noktasında da çok hassas olunduğu sadece evlerine değil yaşlı olan vatandaşlarımızın kömürlüklerine kadar teslim edilmesi için hassasiyet gösterilmektedir.

Kömürün dağıtılmadan önce belirli aralıklarla standartlara uygunluğu için analizlerinin yapıldığı ve dağıtıma uygun çok kaliteli bir kömür olduğu, boşaltım ve dağıtım esnasında yere düşen kömürlerinde görevliler tarafından israf edilmeden yeniden poşetlenmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün 25.12.2014 tarih ve 137700 sayılı genelgesi gereğince evlerde soba kurulumu, baca temizlenmesi, soba tutuşturulması, kömürün nasıl kullanılacağı, mümkünse karbon monoksit detektörünün her evde bulunması temin edemeyenlerin vakfa müracaatları halinde temin edileceği konusunda broşürler hazırlanıp kömür teslim alanlara duyuru olarak verilmektedir. Bu konuya ilişkin Bafra Kaymakamlığı web sitesinde duyuru bölümünde ilan edilmektedir. "    dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da İhtiyaç Sahiplerine Kömür Dağıtımları Devam Ediyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0