GÜNDEM

Bafra`da Mera Islah Projesi Alanlarında İncelemeler Yapıldı

 
 39
Bafra`da Mera IslahProjesi Alanlarında İncelemeler Yapıldı - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun Mera Biriminden Namık Akgül, Fevzi Çalışıcı, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Manda Üreticiler Başkanı İsmail Metin ve 3 mahalle muhtarları katıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun Mera Biriminden Namık Akgül, Fevzi Çalışıcı, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Manda Üreticiler Başkanı İsmail Metin ve 3 mahalle muhtarları katıldı.

Samsun Mera Biriminden gelen yetkililer meralarda yapılan işlemler konusunda açıklamalarda bulundular. Yapmış oldukları açıklamalarda; Türbe, Sarıkaya ve Şeyhören mahallerin de mera ıslah projeleri uygulamaları yapılmıştır. Proje de sulak yapımı, çalı kesimi, gübreleme, çalı ilaçlama ve diken kesimleri uygulanmıştır. Toplam 640 dönüm çalı biçilmiştir.2014 yılında 4 bölmeye sulaklar yapılmış olup 2015 yılında ise 2 bölmeye daha sulaklar yapımı planlanmaktadır. Özellikle taban meralarda çalı problemi kesilerek ve sonrasında ilaçlanarak imha edilmiştir. 2014 yılında mera alanında çalı kesimi yapılmış olup, çalı kesimi sonrasında yeni çıkan filizler 2015 yılında ise ilaçlanmıştır. İlaçlamalar sonrasında çalılarda kuruma oluşmuştur. Mera alanlarında ilk zamanlarında çalılardan karşı evler gözükmüyordu. Yapılan başarılı çalışmalar neticesinde şu anda güzel bir mera alanı haline getirilmiş durumdadır. Çakır dikeninin en geç kesim ayı Haziran ayıdır. 2015 yılında 18 ton Kalsiyum Amonyom Nitrat (%26) gübreleme yapılmıştır. 2 yılda bir sulama yapılsa meralar daha verimli duruma getirilebilir. Ayrıca Meralarda arada bir dinlendirmeler yapılması gerekmektedir dediler.

Kaymakam Halis Arslan 3 mahallenin mera gezisinin ardından açıklamada bulunarak; "3 mahallede yapılan mera ıslah projesinde şuanda özeliğini kazanmış durumda olduğunu görmekteyiz. Meraların daha önceki durumları ile şimdi ki durumlar ve vaziyet konusunda büyük bir farklılık bulunmaktadır. Meraların fiziki alan  olarak güzel durumdadır. Zaman zaman mahallelerdeki mera yönetimini bilgilendirme adına seminerler verilmelidir." dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Mera Islah Projesi Alanlarında İncelemeler Yapıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0