SAMSUN

Bafra'da Muhtarlarla Güvenlik Toplantısı

 
 94
Bafra'da Muhtarlarla Güvenlik Toplantısı - Samsun'un Bafra ilçesinde muhtarlarla güvenlik toplantısı yapıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde muhtarlarla güvenlik toplantısı yapıldı

Kaymakam Ali Fuat Türkel başkanlığında Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda, güvenlik konusunda yürütülecek hizmetler, alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmaların ele alındı. Özellikle son zamanlarda telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çeken Kaymakam Türkel, "'Telefonunuzla üst düzey bir yetkilinin kendisine veya eşine hakaret edildiği veya taciz içerikli mesaj gönderildiği, hattınızla yasa dışı terör ile görüşüldüğü, telefonunuzun kartının kopyalandığı ve başka şahısların kopyalanan kartla suç işlediklerini, adınıza bankada hesap açıldığı veya kredi çekildiği' şeklinde suç isnat etme yoluyla korkutup, beyan ettiği mevki ve makamı kullanarak 'yardımcı olacağını, bunun karşılığında kart bilgilerini ele geçirmek suretiyle veya banka hesaplarınıza girildiği ve hesabınızdaki paraların daha güvenli olduğu iddiasıyla verilen hesaba yatırmanızı' isteyenlere itibar etmeyiniz" uyarısında bulundu.

Küçük yaşta çocukların traktör kullanması

Özellikle kırsal kesimlerde küçük yaşta çocukların traktör kullandıklarına değinen Kaymakam Türkel, "Aileler çocuklarının traktör ve motosiklet kullandığını bildiği halde engel olmadığı gibi, kimi zaman tarla, bahçe ve arazilerindeki işlerinde kendilerine yardım etmesi için çocuklarını bilinçsizce tehlikeye atarak, bu gibi araçları kullanmaya teşvik ediyor. Büyüklerin traktöre binerek yan tarafta oturması, çocukların ise ne traktör kullanması doğru değil. Bu gibi durumlara imkan vermeyin" diye konuştu.

Amonyum nitrat gübre ve yabancı şahıs uyarısı

Amonyum nitrat gübre ile el yapımı patlayıcı yapılması konusuna değinen Kaymakam Türkel, "Teröristler amonyum nitrat gübresinden el yapımı patlayıcı yaparak bazı yerlerde vatandaşlarımızı, insanlarımızı katlediyorlar, şehit ediyorlar. Bununla ilgili toplantılar yapıyoruz. Gerek gübre bayileri gerek tüp bayilerinden alınan tüplerin bu işte kullanıldığını biliyoruz, mazotun bu işte kullanıldığını biliyoruz. Bu anlamda hem tüp dağıtıcılarımıza hem gübre satıcılarımıza hem de petrol satışı yapanlara kayıt getirilmiştir. Yayınlanan genelge ile bidonlarda alımlarda mutlaka isimler güvenlik güçlerimize bildirilmesi gerekiyor. Bunun yanında mahallenize yeni taşınan biri olursa bunu da mutlaka bildirin" diye konuştu.

Türkiye'de organize olmuş dolandırıcıların sokak sokak gezerek LÖSEV adına para topladıklarını söyleyen LÖSEV Bafra Sorumlusu Erol Korkmaz, "LÖSEV adına bağış topluyoruz" diye gelen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, İlçe Emniyet Müdür Vekili Bünyamin Temür, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Gıda Tarın ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Nayır ve muhtarlar katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Muhtarlarla Güvenlik Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0