SAMSUN

Bafra'da "Ot Toplama Yarışması"

 
 196
Bafra'da "Ot Toplama Yarışması" - Samsun'un Bafra ilçesinde, Ot Yemekleri Festivali kapsamında "Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması" düzenlendi
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde, Ot Yemekleri Festivali kapsamında "Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması" düzenlendi

Samsun Turizmciler Derneği tarafından hazırlanan ve Büyükşehir Belediyesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Bafra'nın Sürmeli Mahallesi'nde "Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması" yapıldı. 47 kişinin katıldığı yarışmada yarışmacılar açık alanda çeşitli bölgelere dağıtılarak 2 saat süreyle yenilebilir ot topladı. İki saatlik süre sonunda 32 çeşit yenilebilir ot toplayan Nurdan İnan birinci olurken, 30 otla Hatice Yiğit ikinciliği, 29 ot toplayan İlyas Yiğit ise üçüncülüğü elde etti. Yarışmacılar arasından Selma Köse, Sedat Şimşek ve Meral Özpoyraz da mansiyon ödülüne layık görüldü. Samsun'dan otobüsle gelen yarışmacılara Sürmeli Organik Pazar'da köylüler hazırladıkları hamur işlerini ikam etti.

Yarışma hakkında açıklama yapan Samsun Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Genç, "Ot Yemekleri Festivali'nde bugün ilk günümüz. Sürmeli Mahallesi'nde bu etkinliği düzenleme amacımız, her pazar günü yapılan köy pazarımızı da daha aktif ve daha bilinir hale getirmek, Samsun ve tüm Türkiye'deki insanlarımızın böyle bir kültür olduğunu bilmesini sağlamak. Buradaki yarışmada dereceye girenlerin ödülleri yarın Sevgi Park'ta yapılacak Yöresel Ot Yemekleri Yarışması'nda vereceğiz. Yarışmamıza tüm vatandaşları bekliyoruz" dedi.

Yöresel Ot Yemekleri Yarışması 18 Mayıs Cumartesi saat 10.00'da Sevgi Park'ta başlayacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da "Ot Toplama Yarışması" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0