GÜNDEM

Bafra`da Parkomat Dönemi Başladı

 
 3417
Bafra`da Parkomat Dönemi Başladı - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren caddelerde parkomat uygulaması başladı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren caddelerde parkomat uygulaması başladı.

Sabah saatlerinde başlayan uygulamada ücretler 1 saat 2 lira 2 saat 5 lira 3 saat 8 lira iken 3 saatten fazla park yapan araçlar için 3 saatin bedeli olan 8 liranın üzerine saat başı 3 lira ek ilave ücret eklenecek.

Park ücretlerini araçlar kalkmadan Parkomat görevlisine ödenebilirken bugün ödemediğiniz ücreti sistemlerinde kayıtlı olduğu için ertesi gün dahi ödeyebilirsiniz.

Motosikletlere Park Yasağı

Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren caddelerde, motosikletlere işlem yapılamamasından dolayı cadde ve bulvar üzerinde bulunan motosikletlere park yaptırılmayacak ve uyarılara kulak asmayan motosiklet sahiplerine çağırılan zabıtalar tarafından ceza işlemi uygulanacak.

Uygulamadan Memnunlar Ama  Fiyatlardan Değil

Parkomat uygulamasından memnun olan vatandaşlar uygulamanın fiyatlarını yüksek bularak memnun değil.

Beşyol esnaflarından Mehmet Varoğlu, "Bundan önceki park uygulamaları çok düzensiz, tertipsiz hatta kavgaya mehilliydi ve çift sıraydı. Şimdi adamlar gayet huzurlu bir şekilde arabasını çekiyor, parasını veriyor. Arabaları sağlamda kaldığı gibi bende bir esnaf olarak memnunum. Esnaf arkadaşlarımın da yüzde 90`nı memnun." dedi.

İbrahim Balkaya, "Kim söyler ki uygulamadan memnun olduğunu bence kimse memnun olmaz. Çünkü fiyatlar çok yüksek. 1 saat 2 lira 2 saat 5 lira 3 saat 8 lira bu fiyatlar çok yüksek nereden bulacağız biz bu paraları. En iyisi arabaları satmak lazım. Böyle gidersek de arabaları satacağız. Büyükşehir sattıracak arabaları bize. Vatandaş büyükşehir büyükşehir diyordu. İşte görsün büyükşehri. Geçtik büyükşehre artık büyükşehirli olduk biz şimdi." ifadelerinde bulundu.

Senayi Tosun, "Bu uygulamayı alıştırabilirseler güzel ama alıştıramazsalar çok zor. Biz böyle şeylere alışık değiliz. Daha çok şeylerine de alışacağız bu gidişle. Fiyatlar ise fazla." şeklinde konuştu.

Mustafa Bayraktar, "Ben Cuma namazından çıktım. Geldim, arabam evimin önündeydi zaten. Arabanın üzerinde kağıt var. Uygulamanın olduğunu gördüm fişi aldım gittim yanına arabayı alıyorum oradan dedim ve fişi verdim.  8 dakika olmuş ücret verecek miyim ben şimdi dedim. 2 lira vereceksin dedi. 1 saati 2 lira  arabayı alayım dedim kabul etmediler. Böyle saçmalık olmaz" dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Parkomat Dönemi Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0