BAFRA BELEDİYESİ

Bafra`da Pazar Günü Tatiline Uymayan Berberlere Ceza Kesilecek

 
 143
Bafra`da Pazar Günü TatilineUymayan Berberlere Ceza Kesilecek - Samsun`un Bafra İlçesi Bafra Berberler Odası Başkanı İmdat Akay, berberlerde çalışanlarına pazar günlerinin kendi istekleri doğrultusunda Pazar günleri mecburi tatilinin kanunlaştığını söyledi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçesi Bafra Berberler Odası Başkanı İmdat Akay, berberlerde çalışanlarına pazar günlerinin kendi istekleri doğrultusunda Pazar günleri mecburi tatilinin kanunlaştığını söyledi.

Bu Kanunlaşan yasaya göre Bafra`daki Odamıza kayıtlı olan Erkek berberleri Pazar günleri Aileleriyle beraber Resmi tatil yapacaklar.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akay, "Odamıza kayıtlı üyelerimizden olup dükkan sahibi erkek berberliği yapan ve yanında çalışan meslektaşlarımız, pazar gününün tatil olması konusunda başkanlığımıza istekte bulunuyorlardı. Bizler Tatil yapmak isteyen arkadaşlarımızın ortak dilekçeleriyle bize başvurduktan sonra bizler de tüm esnaf arkadaşlarımızdan, fire vermeden bu Pazar günleri tatil olması yani berber dükkanların hepsinin kapanacağı konusunda karar alarak bu kararı da Bafra Belediye Başkanlığı`na sunarak talebimizi ilettik.Aldığımız bu güzel ortak kararla Pazar günleri Berber dükkanı sahibi ve çalışanları hafta bir gün de olsa ailesiyle birlikte huzurlu bir tatil yapıyorlar." dedi.

 

Tatil günlerine uymayan berber esnaf Üyelerimize buradan son kez uyarı maksadında Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğünden gelen Erkek berberlerimizin çalışma saatleri ilgili belgede; Bafra Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza kayıtlı olan üyelerimiz 6585 sayılı kanunun 13. maddesine aykırı hareket edenlere 18.maddesinin 1. fıkrasının G bendindeki idari para cezası uygulanacağının da altını çizen Oda Başkanı Akay, "Arkadaşlarımızın dükkanlarını açıp açmadıkları dahil, bizzat Bafra Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından denetlenecek, açık olan Berber Dükkanı Esnaf arkadaşlarımıza ona göre para cezası işlemi yapılacak. Son olarak berber esnaf arkadaşlarımıza,mağdur kalmamaları için Pazar günü kapatma kurallarına uyulmasını gerektiğini dile getirdi.. Tüm berber esnaf arkadaşlarımıza kanunlaşan Pazar günü tatili hayırlı olsun." diye konuştu.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Pazar Günü Tatiline Uymayan Berberlere Ceza Kesilecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0