GÜNDEM

Bafra`da Sahte Doktor Suç Aletleri İle Basıldı

 
 445
Bafra`da Sahte Doktor Suç Aletleri İle Basıldı - ÖZEL Bafra Haber- Yalçın Köse / Samsun`un Bafra ilçesinde hastalara yetkisiz tıbbi müdahalede bulunan bir şahıs polisin baskını sonucu suç aletleri ile beraber yakalanarak gözaltına alındı.
Bafra Haber

 |  - ÖZEL Bafra Haber- Yalçın Köse / Samsun`un Bafra ilçesinde hastalara yetkisiz tıbbi müdahalede bulunan bir şahıs polisin baskını sonucu suç aletleri ile beraber yakalanarak gözaltına alındı.

Olay bir hasta yakınının Bafra Haber`e şikayeti üzerine ortaya çıktı. Suç delillerinin kaybolmaması ve suçüstü yapılabilmesi amacı ile Bafra Haber şikayeti Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın`a iletti. Dr. Aytaç Akın hasta yakınının şikayetini alarak Cumhuriyet Savcılığına bildirdi. Şikayeti değerlendiren Cumhuriyet Savcılığı, suçun niteliğinden dolayı evde arama kararı çıkardı. 
Arama kararına istinaden Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü eklipleri eve baskın yaptı. 
Yetkisiz tıbbi müdahale zanlısı 78 yaşındaki Ş.Ö. gözaltına alındı. Tıbbi müdahele yapılan evde yüzlerce kullanılmış ve kullanılmaya hazır iğne elegeçirildi. İğnelerin büyük çoğunluğunun morfin maddesi içeren uyuşturucu nitelikte olduğu öğrenildi. Zanlı ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
Yetkisiz tıbbi müdahale suçunun işlendiği 3 katlı apartmanın zanlıya ait olduğu bir katını ev olarak diğer katını da tedavi etmek amacı ile kullandığı öğrenildi. 

BAFRA HABER`E ŞİKAYET
Olay, zanlının tedavi ettiği hastanın kızının Bafra Haber`e ihbarı üzerine ortaya çıktı. Hastanın kızı Bafrahaber`i arayarak babasını sahte bir doktroun tedavi edip 450 TL`sini aldığını söyledi. Suçun ciddiyeti sebebi ile hastanın kızı Bafra Haber`E davet edildi. 
Hasta yakını gelişmeleri şu şekilde anlattı:
Babam bir ziyaret için Bafra Devlet Hastanesine gitmişti. Kendisinin de ağrıları vardı. Hastanede bir yakınını gördü ve ona durumunu anlattı. O da Bafra`da iyi bir doktor olduğunu söyledi ve adresi verdi.
Babam bir gün sonra belirtilen adrese gitti. Orada görüştüğü kişi kendisine 3 iğne vuracağını ve her iğnenin 150 TL olduğunu söylemiş. Babam 70 yaşında, kabul etmiş ve iğneyi vurdurmuş.

3 İĞNE 450 LİRA
Babam ertesi gün öğleden önce bir kez daha iğne vurulmaya gitti ve 150 TL daha verdi. İğneyi vuran şahıs "öğleden sonra tekrar gel" demiş. 
Biz durumu öğrendik ve şüphelendik. Öğleden sonra doktor olduğunu söyleyen kişininj yanına annem, babam ve iki yakınım ile gittik.
ŞÜPHELENDİK
Gittiğimiz yer çok pis yerdi. Tedavi yapan şahıs da çok yaşlı biri. Sürekli olarak kendini övüyordu. Oda da bir sürü kullanılmış iğne vardı.
Babama sırtından iğne yaparken elindeki pamuğu yere düşürdü ve aynı pamuğu alıp tekrar kullandı. Kendisini "amca ne yapıyorsun böyle, pis o. Ya bir şey olursa" diye uyardım. Hiçbir şey olmaz dedi.
450 lira paramız gitti babam da iyileşmedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Sahte Doktor Suç Aletleri İle Basıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0