SAMSUN

Bafra'da Şehitler Dualarla Anıldı

 
 135
Bafra'da Şehitler Dualarla Anıldı - Samsun'un Bafra ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102

yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Bafra'daki program Garnizon Şehitliği Büstü'ne çelenk sunma töreni ile başladı. Bafra Asri Mezarlık Garnizon Şehitliği'nde bulunan şehitler, kabirleri başında dualarla anıldı. Programda günün açılış konuşması yapılarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şube Başkanı Saadet Var, "Bugün ülkemizin bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak şehit olan kahramanlarımızı bir kez daha anmak, minnet duygularımızı bir kes daha sunmak için buradayız" dedi.

Şehitlik defterini imzalayan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, "Bugün birlikte manevi huzurunuza geldik. Sizleri minnetle ve rahmetle anıyoruz. Mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, birlik ve bağımsızlık uğrunda ölüme seve seve giderek şehitlik makamına ulaştınız. Uğruna şehit olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde sizleri minnet, şükran ve bağlılık duygularıyla anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Necmettin Kayar tarafından okunan duaların ardından protokol, şehit mezarlarını ziyaret ederek çiçek bıraktı. Şehit yakınları da mezarların başında Kur'an-ı Kerim okudu. Programa ayrıca Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, siyasi parti başkaları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Şehitler Dualarla Anıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0