GÜNDEM

Bafra`da Sivrisineksiz Yaza Merhaba Çalışması

 
 41
Bafra`da Sivrisineksiz Yaza Merhaba Çalışması - İlçe Umumi Hıfzısıhha toplantısı Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.
Bafra Haber

 |  - İlçe Umumi Hıfzısıhha toplantısı Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

 Yapılan toplantıya Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, TSM Başkanı Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Serbest Tabip Medibafra Hastanesinden Uzm. Dr. Şafak Aygül,  Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Eczacılar odası temsilci Osman Balakçı, Çevre sağlık teknisyeni Abdullah Doğan,  Samsun Büyükşehir Belediyesi çevre koruma başkanlığından veteriner hekim Nurhan İşler, Biyolog Ömür Genez, Bafra Sıtma ve sivrisinekle mücadele kurul üyelerinden Azmi Tüyüboz, Hasan Aydın, Güneş ilaçlamadan Murat Tomrul, Özkan Çakmakoğlu ve Erkan Av katıldı.

Yapılan toplantı neticesinde sivrisinekle mücadele için çeltik ekilen köylerde toplum sağlığı merkezince kahvehanelerde halka gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünce ahır sahiplerine eğitim verilmesi, Bafra mahalle muhtarıyla birlikte bir toplantı düzenlenmesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesince hazırlanan sivrisinekle mücadele afişlerinin toplum sağlığı merkezince aile sağlığı merkezlerine ve eğitimlerde halka dağıtılması konuşuldu.

Bu arada Tüm gelişmiş ülkelerde ve bilim otoritelerinde kabul gören larva mücadelesi daha ucuz, daha etkili ve insan sağlığı açısından daha kabul edilebilir bir yöntemdir. Sivrisineklerin durgun su birikintilerinden başka yerlerde üreme şansı yoktur. Kuyu, havuz, fosseptik, inşat halindeki binalarda bodrum ve asansör çukurları ile tuvalet ve banyo çukurlarında biriken sular gibi durgun sular ile yazın 15 günden fazla kalan tüm durgun sular sivrisineklerin bir numaralı üreme alanıdır. Bu nedenle ilaçlamalar sadece sinek larvalarına zarar veren lavrasitlerle yapılması gerekmektedir. Yapılacak olan ilaçlamaların sadece 1 kere değil gerekiyorsa 2 veya 3 defa yapılması lazım.

Çevre kirliliğine neden olabilen ve halk sağlığı için dikkat edilmesi gereken sivrisinek mücadelesinde, yapılacak olan mücadelenin bilimsel esaslara uygun, planlı, etkin ve uyum içinde yürütülmesi lazım gerektiğini söylediler.

 Birdaki toplantı da ise son alınacak kararlarla birlikte sivrisinekle mücadeleye başlanacak.

 

 

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Sivrisineksiz Yaza Merhaba Çalışması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0