GÜNDEM

Bafra'da Siyer-i Nebi Yarışması

 
 1124
Bafra'da Siyer-i Nebi Yarışması - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bafra temsilciliği, Bafra Atatürk Anadolu Lisesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bafra temsilciliği, Bafra Atatürk Anadolu Lisesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenledi.

Sınav sonuçlarına göre ilçe birincisine 1 tam altın, ilçe ikincisine yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın hediye edilecek.
Samsun birincisine Umre ziyareti, Türkiye birincisine ise 6 bin liralık para ödülü verilecek.
Ödüller, 31 Aralık akşamı Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenecek olacak Mekke`nin Fethi programında sahiplerini bulacak.

Yarışma sonrası açıklamada bulunan İlçe Başkanı Muharrem Şengül  "˜`Anadolu Gençlik Derneğimizin Türkiye geneli düzenlemiş olduğu Siyer-i Nebi yarışmamızın  sınavını bu gün gerçekleştirdik.Türkiye genelinde 150 bin ,samsun genelinde 5400 ilçemizde ise 310 liseli gencimiz  2 ay önce başlamış oldukları efendimizin hayatını konu alan "˜`Gaye İnsan Hz Muhammed`` adlı kitabımızdan 80 soruluk sınav oldular.Amacımız milli ve manevi değerlerine bağlı  hayatının merkezine Kur`an-ı  Kerim ve Efendimizi koyan gençler yetiştirmektir. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetle gençlerimizi Sevgili Peygamberimizin  hayat prensipleriyle tanıştırabilmişsek ne mutlu bizlere diyoruz. "˜`dedi.

Başkan Şengül , "Siyer-i Nebi yarışmasına ilgi gösteren öğrencilere,Tanıtımların yapılmasında ilgisini esirgemeyen idareci ve öğretmenlere, kitap okuma yarışmanın tüm aşamalarında gayretli çalışmalarından dolayı Liseler ve İmam Hatip Liseler komisyonuna, İlçe yönetimimize ve özellikle sınav günü gözetmenlik görevini yapan eğitimci gönül kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Siyer-i Nebi Yarışması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0