SAMSUN

İŞADAMLARININ ULAŞIM YAKINMASI

 
 181
İŞADAMLARININ ULAŞIM YAKINMASI - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Ankara ve Samsun arasındaki karayolunun emniyet kapasitesi ve ulaşım konforu açısından son derece yetersiz olduğunu söyledi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Ankara ve Samsun arasındaki karayolunun emniyet kapasitesi ve ulaşım konforu açısından son derece yetersiz olduğunu söyledi.

Başkan Sakoğlu, aynı şekilde Doğu Karadeniz ve Kafkaslar'la olan karayolu ulaşımının da çok zor şartlar altında gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Karadeniz Sahil Yolu Projesi'nin biran önce tamamlanmasının, bölgeler arası ticaretin gelişimi, turizm potansiyelinin ortaya çıkması ve bölgesel tarım ürünlerinin değerlendirilmesi bakımından önemli olduğunu vurgulayan Adnan Sakoğlu, söz konusu projenin Karadeniz Ekonomik İşbirliği Projesi'nin başarıya ulaşması için de vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

"SAMSUN TARIM VE SANAYİ BÖLGESİ"
Türkiye'nin sayılı büyük ovaları olan Çarşamba ve Bafra Ovaları'nın Samsun sınırlarında bulunduğunu da hatırlatan TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, halen devam eden dranaj ve sulama çalışmaları tamamlandığında elde edilen ürün miktarında anormal bir artış olacağını vurguladı. Başkan Sakoğlu ayrıca, "Samsun'da 160 hektar arazi üzerinde kurulu 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde çeşitli sektörlerde üretim yapan 29 adet fabrika üretime geçmiş durumdadır. Bu fabrikalarda yaklaşık 2 bin kişi doğrudan istihdam ediliyor. 32 fabrikanın inşaatı da devam ediyor. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin de yer seçimi, kamulaştırma, harita alımı ve uygulamalı imar planlama çalışmaları sonuçlandı. Bütün bundan gösteriyor ki, Samsun Türkiye'nin önemli bir tarım ve sanayi merkezidir. Böylesine önemli bir konuma sahip ilin, çevre iller ve ülkelerle olan bağlantısı çok mühimdir" diye konuştu.

RESİM ALTI :Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • İŞADAMLARININ ULAŞIM YAKINMASI içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0