GÜNDEM

Bafra`da Yaşlı Yaşam Evleri Açılıyor.

 
 108
Bafra`da Yaşlı Yaşam Evleri Açılıyor. - Bafra 75. Yıl Huzurevinde kalan yaşlılar için Yaşlı Yaşam evleri acılacak.
Bafra Haber

 |  - Bafra 75. Yıl Huzurevinde kalan yaşlılar için Yaşlı Yaşam evleri acılacak.

Bafra 75. Yıl Huzurevinde kalan yaşlılar için "Yaşlı Yaşam Evleri"   kapsamında Mevlana Mahallesinde tutulan 2 ayrı dairede yaşlılara ev ortamında hizmet verilmeye başlandı.

1Eylül`de faaliyete geçen yaşlı yaşam evlerinde bir dairesinde 4 yaşlı kadın, diğer dairede ise 4 yaşlı erkek kalmakta. Her iki dairede de nöbet usulü ile yaşam evlerinde 6 personel hizmet veriyor.

 Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve daire müdürleri Yaşlı Yaşam Evinde kalmaya başlayan yaşlıların ilk misafirleri oldular.

Yaşlılarla sohbet eden Kaymakam Halis Arslan yapmış olduğu açıklamasında; "Toplamda 8 yaşlımızı kiralama usulü ile ayrı ayrı 2 dairede bir arada yaşamaları için yaşlı yaşam evlerini uygulamaya geçtik. Uygulamadan oldukça çok memnunuz. Gayet iyi gidiyor. Yaşlı Yaşam Evi modelinde bir dairede dört kişinin beraber yaşadığını, her birinin kendine ait odasının bulunduğunu, çocuklarının anne babalarını istedikleri zaman gelip görebileceklerdir. Yaşlılarımız, bizlerin ve toplumumuzun en önemli değerlerindendir. Yaşlılarına sahip çıkmak toplumsal bir görevdir ve bizler bu görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.  Yaşlılar için amacımız onların yaşamlarına yıllar katmak değil, yaşlılık yıllarına yaşam edindirmek olmalıdır."  dedi.

Yaşlı Yaşam Evlerinde kalan yaşlılar Kaymakam Halis Arslan`a memnuniyetlerini dile getirdiler. Bizlerin yanında olup ilgilenmeniz bizleri oldukça sevindiriyor. Yalnız olmadığımızı hissediyoruz. Size çok teşekkür ediyoruz dediler.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da Yaşlı Yaşam Evleri Açılıyor. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0