GÜNDEM

Bafra`daki Bu Bina Görenleri Hayrete Düşürüyor

 
 400
Bafra`daki Bu Bina Görenleri Hayrete Düşürüyor - Özel Haber - Samsun`un Bafra ilçesi Koşuköy`de bir vatandaş tarafından yapılan mescit görenleri hayrete düşürüyor.
Bafra Haber

 |  - Özel Haber - Samsun`un Bafra ilçesi Koşuköy`de bir vatandaş tarafından yapılan mescit görenleri hayrete düşürüyor.

Uzaktan görenlerin ne olduğunu anlamakta zorlandığı, meteoroloji istasyonuna benzettiği tek katlı mescitte 10 adet minare bulunmakta.
Mescidi ilginç yapan sadece minarelerin çokluğu değil. Nikelaj kaplı minarelerde yeşil renkli şerefeler ve tepesinde de kırmızı renkte hilaller bulunmakta.

10 minareli mescidin hikayesi de bir hayli ilginç. Koşuköy`ün Dimit Mahallesindeki Mescit Ramazan Gündüz isimli vatandaş tarafından yapıldı.
Mescitte fahri imamlık yapan Ramazan Gündüz, mescidi 2002 yılında Umre ziyareti sonrası oradaki camilerden esinlenerek yapmış.

Mescide, Medine Kuba Camisi ismini veren Gündüz mescidin hikayesini şöyle anlattı:
Burada bundan 200-300 yıl kadar önce Osmanlı Mescidi varmış, tahtadan bir şey. Babamların zamanında. Temelini bulduk. Temelinde bir de kitap bulduk. Önce o temelin olduğu yere bir mescit yaptık. Adını da Osmanlı Camisi verdik. Daha sonra burası küçük geldi ve yanına daha büyüğünü yaptık.

2002 yılında Umre ziyaretinde Medine`ye gittim. Oradaki camilerin minarelerinden çok etkindim ve bunu köyümde yapmaya karar verdim. Buranın yapımında birkaç kişi destek verdi." dedi.

Diyanet`ten Cuma namazı kıldırma izni aldığını söyleyen fahri imam Ramazan Gündüz, "Cuma namazları kıldırıyorum. Ezanları okuyorum, Ramazan ayında teravih namazları kıldırıyorum. İnşallah bu mescit sonsuza kadar kalır." diye söyledi.

Ramazan Gündüz mescidin etrafına tuvalet, abdestlik de yaptırdı ve çevresine zeytin, armut, incir ve çam ağaçları diktirdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`daki Bu Bina Görenleri Hayrete Düşürüyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0