GÜNDEM

Bafralı Haluk Mete Portre Karikatür Dalında Da İddialı

 
 267
Bafralı Haluk Mete PortreKarikatür Dalında Da İddialı - Bafra Haber/Konulu ve serbest Karikatürlerini zaman zaman Bafra Haber`de de yayınladığımız Bafralı karikatürist Haluk Mete portre karikatür dalında da iddialı olduğunu gösterdi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber/Konulu ve serbest Karikatürlerini zaman zaman Bafra Haber`de de yayınladığımız Bafralı karikatürist Haluk Mete portre karikatür dalında da iddialı olduğunu gösterdi.

<p>İlkokul çağlarında resim kabiliyeti olduğunu fark eden Mete, kendini karikatür dalında geliştirerek sanatını bir adım ileriye götürmüş olup artık instigram sayfasından takipçilerine hizmet vermekte.</p> <p>Lise zamanlarında Gırgır Dergisinin ”˜Çiçeği Burnunda Karikatürcüler` sayfasına karikatürler çizip gönderen usta sanatçı, gençliğinde Sultan Ahmet Meydanı ve Gülhane Parkı`nda da portre karikatür çizimi yaparak hem zamanını değerlendirip hem harçlığını çıkarıyordu. <br /> <br /> Şimdi ise çıtayı biraz daha yükselterek yurt dışından özellikle Almanya ve Hollanda`dan portre karikatür siparişi almakta.</p> <p>Karikatürleri belli bir ücret karşılığında dijital ortamda hazırladığını belirten Mete, “Eskiden kağıda çiziyordum. Artık devir değişti. Yani teknoloji çağındayız. Dijital deyince millet yanlış anlıyor. Kağıda çizer gibi yine elle çiziliyor. Yine bir emek ve göz nuru harcanıyor. Karikatürler yüksek çözünürlükte hazırlanıp sipariş veren kişinin e-mail adresine gönderiliyor. Yani kargo yok posta yok, beklemek yok. Bunları karikatürü çizilen kişi ister kanvasa, ister kupaya, ister tşörte veya kağıt gibi materyallere baskı yaptırabiliyor.” dedi.<br /> <br /> “Bana sadece bir kaç yakın plan çekilmiş fotoğraf yeterlidir.” diyen Mete, “Karikatürün konusunu ister kendisi belirliyor, isterse bana bırakıyor. Ya da ortak bir konsept hazırlıyoruz. Bu yöntemdeki amaç hem zamandan tasarruf hem de kağıt yırtıldı deforme oldu gibi sıkıntının olmaması. Ben zaten bütün müşterilerimin karikatürlerini isme göre arşivliyorum. İstedikleri zaman ücretsiz alabiliyorlar.” şeklinde konuştu.<br /> Çeşitli konseptte portre karikatürler hazırlayan sanatçımız görenleri hayran bırakıyor.</p>
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafralı Haluk Mete Portre Karikatür Dalında Da İddialı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0