GÜNDEM

Bafralı İki Şaire Ankara`da Ödül

 
 164
Bafralı İki Şaire Ankara`da Ödül - Haber Merkezi- Bafra Haber/ Bafralı şair, yazar ve gazetemiz muhabiri Oktay Zerrin`e Ankara`da basın- medya ödülü verildi.
Bafra Haber

 |  - Haber Merkezi- Bafra Haber/ Bafralı şair, yazar ve gazetemiz muhabiri Oktay Zerrin`e Ankara`da basın- medya ödülü verildi.

Türkiye Sanat Platformu Genel Başkanı, şair, araştırmacı yazar, ressam Sultan Özateş`in organize ettiği 3. Uluslararası Sanat Festivali Ödül Töreni başkent Ankara`da gerçekleşti.

Törende Bafra Haber muhabirimiz Oktay Zerrin`e basın- medya ödülü ve Bafralı eğitimci, şair ve yazar Sülleyman Altunbaş`a ise "Eğitime Hizmet Şeref Ödülü" verildi.

23 Temmuz Cumartesi günü, Ankara Başkent Öğretmenevi`ndeki ödül töreni saat 11.00`da saygı duruşu ve İstiklal Marşı`mızla başladı. Ardından Başkent Öğretmenevi`nin sergi salonunda şairler, yazarlar, sanatçılar kişisel sergilerini açtılar.

Sergi sonrası Konferans Salonu`na geçen yurt içi ve dışından gelen şair, yazar ve sanatçıların, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından ödül törenine geçildi. Yüzlerce sanatçıya tek tek ödülleri takdim edildi.

Törende Bafralı gazeteci Oktay Zerrin`e basın- medya, Süleyman Altunbaş`a ise eğitime hizmet şeref madalya ve plaketleri Sultan Özateş, eğitimci yazar ve şair Ali Özkan ve diğer kişilerce takdim edildi. Ayrıca daha önce Bafra`ya gelen Süleyman Altunbaş`ın da yer aldığı Simurg Ateşi grubundan Antalya`da ikamet eden İngilizce Öğretmeni, şair Şafaknur Yalçın`a da plaket ve madalya takdim edildi.

Türk Kültürünü ve El Sanatlarını yaşatmak, Türkçeyi korumak, Türk Edebiyatına sahip çıkmak, Şair Bakışlı Kalemler Antolojisi, İki Devlet Tek Millet Projesini tanıtmak amacıyla düzenlenen Tören karma resim ve el sanatları sergisiyle açılışı yapıldı. Sergiye çok sayıda Azerbaycan, KKTC, Türkiye`nin farklı illerinden sanatçılar katıldı.

 Türkiye ile Azerbaycan Milli Marşları`nın okunmasından sonra 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye`de cuntacılarca yapılan darbe girişimi kınandı. Konuyla ilgili bir bildiri okundu. Açılış konuşmasını Ankara Sanat Platformu Başkanı Sultan Özateş yaptı. "İki Devlet Tek Millet" projesinin ortağı Azerbaycan`dan Şair ve Sanatçı Qalibe Ceferova bir konuşma yaparak proje hakkında bilgi verdi. Protokol konuşmasını de Türk Dünyası Kültür- Sanat Platformu Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci yaptı. Ardından da Semazendeler eşliğinde Türkiye ile Azerbaycan şiirleri Sultan Özateş ile Qalibe Cefereova tarafından seslendirildi.

Azerbaycan ve Türkiye arasında şair ve yazarların şiirlerinin yer aldığı yaklaşık 400 sayfalık "İki Devlet Tek Millet" Antoloji 2 adlı dev şiir antolojisi tanıtıldı. Törene katılan şair ve yazarlarının birlik, beraberlik ve barış için kitaplarının imza etkinliği de yapıldı.

Türk kültürü, sanatı ve eğitimine gönül verenlere "Hizmet Şeref Ödülleri" ile Azerbaycan Şeref Ödülleri takdim edildi. Türkiye`nin muhtelif bölgelerinden gelen şair yazar, eğitimci ve sanatçılara yaklaşık 100 civarında ödül takdim edildi.

Böylece bu kritik süreçte Türkiye`nin başkenti Ankara`nın göbeğinde muhteşem bir toplantının yapılması elbette önemli bir olaydır. Ayrıca 400 şairi içeren bir şiir antolojisinin yayınlanması toplantıya ivme kazandırmıştır.

Türkmeneli Kültür Merkezi, Kültür Basın Yayın Müşaviri Dr. Şemsettin Küzeci ise aldığı ödülleri hakkında şöyle dedi:

"Bu bağlamda Ankara Sanat Platformu Başkanı eğitimci yazar Sultan Özateş hanımefendiye, Azerbaycan Temsilci Başkanı Qalibe Cefereova`ya ve emeği geçen her kesi kutlar ve teşekkür ediyorum."

Törende ayrıca şair ve yazarlara "İki Devlet Tek Millet" Projesi Kapsamı`nda 384 şairin şiirlerini yer aldığı 392 sayfalık dev şiir antolojisi yazarlara takdim edildi. Antolojide Bafralı şair ve yazar Gülseren Akdaş ile Süleyman Altunbaş`ın 1, Oktay Zerrin`in ise 4 şiirine antolojide yer verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafralı İki Şaire Ankara`da Ödül içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0