GÜNDEM

Bafralı Şair Ve Yazarlar İlgi Bekliyor

 
 87
Bafralı Şair Ve Yazarlar İlgi Bekliyor - Bafralı şair, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay Zerrin,"Sevgi Ufkundan Şarkılara" adlı ilk şiir kitabını 5 TL`den satışa çıkardı.
Bafra Haber

 |  - Bafralı şair, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay Zerrin,"Sevgi Ufkundan Şarkılara" adlı ilk şiir kitabını 5 TL`den satışa çıkardı.

Zerrin şöyle dedi "Maalesef günümüzde okurlar, artık iyi şair ve yazar da olsalar tanınmış, adı ön plana çıkmış olanlara daha çok itibar ediyor. Hatta günümüzde günlük gazetelerin bile, kahvehane ve benzeri yerlerde beleş okunduğu bir ortamda, geçim sıkıntısı çeken, evine bir ekmek götürebilmenin derdinde olan insanlar için değil 10 TL, 5 TL bile büyük bir meblağ gibi gözüküyor. Varlıklı insanlar ise nedense kültüre ve sanata duyarsız kalıyorlar. Ayrıca il ve ilçelerdeki şair ve yazarların Kaymakamlık, Belediye gibi kültüre hizmet eden sanatçılara destek olması, onlar için şehirde ortak imza günleri, stantlar açması şart. Bakın Çarşamba Kitap Fuarı 2 Mayıs`ta başlıyor ve ben kısmetse Bafralı şair ve yazar arkadaşlar, Çarşamba`da Bafra`yı edebiyatta temsil edeceğiz çeşitli tarihlerde. Peki, bunu Çarşamba, 19 Mayıs ilçeleri yapıyor da Bafra`da niçin yok bu tür bir etkinlik? Yazarlarımız Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi kitap Fuarları`nı geziyorlar. Elbette ki il veya ilçe dışına açılmakta fayda var fakat öncelikle ilçeler ve illerde de bu tür kitap fuarları, stantları kurulmalı, okullarımızla yazarlarımız ve şairlerimiz bir araya getirilmeli, öğrencilerimize şiir sevgisi, öykü anlayışı gibi edebi güzellikler ve imkanlar sağlanmalıdır. Bafra`mızda Oktay Zerrin, Gülseren Akdaş, Fatma Hatun Esen, Semrin Şahin Süleyman Altunbaş, Burhan Güven, Mehmet Çakır, İrfan Şen, Mehmet Alan(Birfani), İbrahim Ünlü, Ayhan Özgan, Kader Yılmaz, Ülker Karataş ve Ülkü Duran Bulut gibi çok sayıda şair ve yazarlarımız var ve bunların bir kısmının piyasada kitapları da bulunuyor. O halde Bafra`mızın bu şair ve yazarlara sahip çıkması gerekiyor. Unutulmasın ki Neyzen Tevfik, Bedri Koraman gibi değerli sanatçılarımız Bafra kökenlidir."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafralı Şair Ve Yazarlar İlgi Bekliyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0