GÜNDEM

Bafralı Şair Ve Yazarlar İlgi Bekliyor

 
 725
Bafralı Şair Ve Yazarlar İlgi Bekliyor - Bafralı şair ve yazarlar ilgi bekliyor
Bafra Haber

 |  - Bafralı şair ve yazarlar ilgi bekliyor

Bafralı şairlerden Fatma Hatun Esen, Oktay Zerrin, Gülseren Akdaş, Semrin Şahin, Süleyman Altunbaş, Mehmet Alan(Birfani), Mehmet Çakır, Mert Can Çelebi, İrfan Şen, Fatma Dursun, İdris Anarat, Ali Ak, Bilal Murtezaoğlu ve Bafra Küsader Yönetim Kurulu üyesi İsa Kahraman peş peşe yeni şiir ve öykü kitaplarını piyasaya çıkardılar. Bu yazar ve şairlerden daha önceki yıllarda kitap çıkartanlar da var. Bir kaç şair ve yazarımız da önümüzdeki günlerde yeni kitaplarını çıkarma hazırlıkları içersinde.

Ayrıca Edebiyat Nöbeti adlı aylık bir sanat, kültür ve edebiyat dergisi de edebiyat dünyasına ilk adımını ilk sayısıyla attı. Bunlar şüphesiz Bafra ilçesi için çok güzel ve gurur verici çalışmalar ancak yazar ve şairler genelde kitap ve dergi satışlarından pek memnun değiller. Konuyla ilgili Bafra Küsader Başkan Yardımcısı Oktay Zerrin şöyle dedi:

"Halkımızın günde iki hatta üç paket sigaraya verdiği parayı, şair ve yazarlarımızın piyasaya çıkardığı kitaplara vermek istemediğini üzülerek görüyoruz. Bugün isim yapmış yazarlar bile aynı dertten şikayetçier genelde.

İlçemizde küçümsenmeyecek derecede önemli ve kaliteli şair ve yazarlarımız var. Bu kişiler bırakın normal zamanda; kitaplarının ilk imza günlerinde bile düşündükleri satış ve ilgiyi tam manada göremiyorlar. Genelde şairin dost ve arkadaş çevresi ilgi gösteriyor oysa tüm yurtta bu ilginin kitaplara gösterilmesi gerekir.

Bakın, İstanbul`da bir iş yerinde çalışan Esra Demirel adlı gerçek bir kitap dostu, kendisine gönderilen şiir, öykü ve diğer konudaki kitaplarını yaz tatili için gittiği Çanakkale, Bayramiç ve diğer şehirlerde gönüllü olarak tanıtıp yazarlara destek veriyor. Bazı şair ve yazarlarımız ise kitaplarını maddi bir karşılık beklemeden imzalayıp okurlarına hediye ediyor. Ancak bu işin manevi değeri kadar bir de maddi bedeli var ve yeni kitap çıkartabilmek için şair ve yazarlarımızın ekonomik yönden desteklenip beslenmeleri de şart.

Aksi takdirde; yeni eserlerin piyasya çıkması bu anlamda pek önemli bir durum göstermeyecek. Bafralı şair ve yazarlarımıza toplu olarak ve aynı günde birlikte bir imza günü yaparak birlik ve beraberlik içersinde Bafralı kitapsever okurlarla buluşturulması, okul zamanında toplu okul ziyaretleri, imza günleri ve "Yazarlar, Şairler Okullarda" adlı bir kültür-edebiyat çalışması ve etkinliği gerçekleştirebilirler.

Gençlik Merkezleri, okullar başta olmak üzere; şair ve yazarlara ilçe yöneticileri, Belediye, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sanat ve kültür dernekleri sahip çıkmazlarsa ilçede yaşayan bu şair ve yazarlar seslerini sağlıklı olarak duyuramazlar. Artık Bafra; bir takım yanlış olaylarla değil; sanat, kültür, edebiyat ve musiki ile gündeme gelmeli yoksa içimizdeki yetenekleri maalesef yaşarken öldürmüş olacağız."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafralı Şair Ve Yazarlar İlgi Bekliyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0