GÜNDEM

Bafra`ya Heliport Ve 112 İstasyonu Müjdesi

 
 2840
Bafra`ya Heliport Ve 112 İstasyonu Müjdesi - Bafra`ya 112 helikopter pisti ve yeni acil servis istasyonu yapılacak.
Bafra Haber

 |  - Bafra`ya 112 helikopter pisti ve yeni acil servis istasyonu yapılacak.

Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü girişimi ile Bafra İtfaiye Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, Bafra İtfaiye binasının yanına 112 Helikopter pisti ve yeni bir acil servis istasyonu yapılacak.

Bafra İtfaiye binasının hemen yanındaki yeşil alana yapılacak olan Heliport ve istasyonun daha iyi hizmet vermesi planlanıyor. Yapılan planlamada orada bulunan ağaçlar kesilmeyip ve itfaiye binasının başka bir kısmına taşınacak.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra`ya yapılacak heliport ve 112 istasyonu hakkında şunları söyledi:

"Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Bafra 112 istasyon sayısının artırılması çabası içindeyiz. Şu anda Bafra'da 3 istasyon ve 45 personelle çalışan Bafra 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarımız, personel ve bina ilavesi yapılarak daha iyi hizmet vermesi planlanmaktadır. 

İlk planda 112 helikopter pisti (heliport) yapımı tamamlanacak ve en az iki kara ambulansına ait yerleşebileceği istasyon yapımına başlanacaktır. Büyükşehir Bafra İtfaiyesi Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, heliport Bafra'ya hizmet noktasında gerektiği zaman hayati öneme haiz işlere imza atacaktır. 

Bafra itfaiyesi yanına yapılacak olan heliport için, ağaçlar ön taraftan özel araçla alınıp zarar görmeden itfaiye arka kısımına dikilecektir. Elektrik ve telefon direklerinin yeri değişecektir. Etüd çalışmasını helikopter pilotları ile beraber Bafra'daki birçok yer incelenerek karar verilmiştir. Heliport arka kısmına ise 2 kara ambulans istasyonu konuşlanacağı yer yapılacaktır.

İtfaiye ile 112 kara ambulansı ortak  çıkışlarımız; araç içinde sıkışmalı trafik kazalarında ve yangınlarda olmaktadır. Yaralıya hızlı ulaşma noktasında yan yana bulunmak zaman kaybını önleyecektir. 

Bafra'da yapılacak bu tesislerin izin aşamasında desteklerini esirgemeyen; Büyükşehir itfaiye müdürümüz Yaşar Taşçı'ya, Büyükşehir Bafra Koordinatörü Yakup Tulum'a, Bafra için gece gündüz çalışan, Sayın     kaymakamımız Halis Arslan Beyefendiye Bafra halkı adına teşekkür eder, saygılar sunarım."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`ya Heliport Ve 112 İstasyonu Müjdesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0