ULUSAL

Bahçeli'den, Gül'e Çağrı

 
 469
Bahçeli'den, Gül'e Çağrı - MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanı seçildikten sonra başbakanlık görevini sürdüren Erdoğan`ı eleştirirerek, Abdullah Gül'e de çağrıda bulundu.
Bafra Haber

 |  - MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanı seçildikten sonra başbakanlık görevini sürdüren Erdoğan`ı eleştirirerek, Abdullah Gül'e de çağrıda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında Recep Tayyip Erdoğan`ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle Türkiye`nin kaybettiğini iddia eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan 12.Cumhurbaşkanı olduğundan dolayı Anayasa`nın 101.Maddesince; taşıdığı milletvekilliği görevi kendiliğinden düşmüş, parti genel başkanlığıyla ilişiği otomatikman kesilmiştir. Şayet Türkiye bir hukuk devletiyse, şayet herkes kanun önünde eşitse, şayet şeriatın kestiği parmak acımayacaksa; Erdoğan 15 Ağustos`tan itibaren milletvekilliğini kaybettiğinden Başbakan da sayılamayacaktır. Halihazırda Türkiye hükümetsizdir. 61. Cumhuriyet Hükümeti şeklen ve esasen bitmiştir. Atılan imzaların, yapılan atamaların, verilen kararların hiçbir hukukiliği ve meşruiyeti yoktur. İkaz ve önemle bildiriyorum ki, Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık makamını derhal boşaltmalıdır. Herkesi uyarıyorum, Türkiye Cumhuriyeti sivil ve silahsız bir darbeyle karşı karşıyadır. Erdoğan Anayasa`yı fiilen askıya almıştır"  diye konuştu.

ABDULLAH GÜL`E ÇAĞRI

" Türkiye`nin yönetimi gasp edilmektedir"  diye devam eden Bahçeli, "Erdoğan`ın lehine kalemşörlük ve müfterilik yapan yeni yetmelerin hücum ve hakaretlerine muhatap kalan Sayın Gül artık biraz dik durmalı, giderayak Türkiye`ye sahip çıkmalıdır. "ËœBizim cenahtan epeyce saygısızlık gördüm` diyerek sızlanan Sayın Gül elini taşın altına koymalıdır"  ifadelerini kullandı.

"AKP SİYASİ RÜŞTÜNÜ KAZANAMAMIŞ PARTİ HÜVİYETİNDEDİR"

Erdoğan`ın kendisinden sonraki hükümet ve parti yapısını dizayn ettiğini ileri süren Bahçeli, "27 Ağustos 2014 günü yapılacak AKP`nin olağanüstü kongresinde kimin genel başkan seçileceğini dayatmayla, iç ve dış mihrakların icazetiyle şekillendirmektedir. Maksat Sayın Abdullah Gül`ün partiye dönüşünü engellemektir. Amaç yeni Türkiye denen hukuksuz, gayri milli, gayri ahlaki sistemin temellerini atmaktır. AKP siyasi rüştünü kazanamamış bir parti hüviyetindedir. Erdoğan her ihtimali hesaba katarak; AKP`yi kendi siyasi gündem ve hedefine uygun olacak tarzda kurgulamaktadır. Son günlerdeki gelişmeler AKP`nin tek bir isme endekslendiğini, tek bir isme göre planlandığını göstermektedir. Bu durum en başta AKP`ye oy veren vatandaşlarımıza, parti yöneticilerine ve milletvekillerine haksızlıktır. Erdoğan, dış politikayı çıkmaza sürükleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nu zorlamayla halef olarak belirlemiştir. "ËœParti içi istişareleri işletiyoruz` diyerek de, kendi kararını herkese onaylatmaktadır. Bu esnada 28 Ağustos`tan sonra AKP`ye döneceğini açıklayan Sayın Gül, Erdoğan tetikçilerinin iştahlı saldırılarıyla ıslah ve terbiye edilmektedir"  dedi.

ERDOĞAN`A MİTİNGLİ MİSİLLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan nerede miting yapıyorsa MHP aynı yerde aynı gün aynı saatte miting yapacak" dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlendiği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yemin edip görevine başlayacağı Meclis`teki yemin törenine katılıp katılmayacağının sorulmasına yönelik, "MHP Türk devlet geleneğini ve felsefesi çok iyi bilen bir siyasal kurumdur. Cumhurbaşkanlığının yemin töreninde Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde olacaktır" cevabını verdi.

"AK Parti`nin mitinglerine karşı miting hazırlığında olduğu iddialarına ilişkin soruya Bahçeli, "Cumhurbaşkanı seçildikten sonra geçmişteki alışkanlığı paralelinde 82 ilde miting yapmayı düşünenin amacı netleştikten sonra MHP, Sayın Erdoğan nerede miting yapıyorsa aynı yerde, aynı gün aynı saatte miting yapacaktır" dedi.

Bahçeli, bir gazetecinin "Meclis`ten PKK`yı yasallaştıran bir kanun geçti. MHP buna destek vermedi. Bunu Anayasa Mahkemesi`ne taşıyacak mısınız?" sorusuna ilişkin ise, "Biraz hukuken inceleme yaparsanız daha doğru olur diye düşünüyorum. 52 milletvekiliyle Anayasa Mahkemesi`ne müracaat mümkün değildir" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bahçeli'den, Gül'e Çağrı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0