SAMSUN

Bakan Demircan'ın Yeni Görevini Hemşehrileri Sevinçle Karşıladı

 
 240
Bakan Demircan'ın YeniGörevini Hemşehrileri Sevinçle Karşıladı - Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede sağlık bakanı olarak görev alan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın doğup büyüdüğü mahalle sakinleri kararı sevinçle karşıladı
Bafra Haber

 |  - Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede sağlık bakanı olarak görev alan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın doğup büyüdüğü mahalle sakinleri kararı sevinçle karşıladı

Başbakan’ın açıkladığı yeni kabinede 5 bakanın görevi değişti, 6 yeni isim kabineye girdi. 5 Başbakan Yardımcısından 4’ü değişirken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yerine Osman Aşkın Bak getirildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ Başbakan Yardımcısı olurken, AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan da Sağlık Bakanlığı görevine getirildi.

Ahmet Demircan’ın Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan doğup büyüdüğü ve ilkokula gittiği Çırakman Mahallesi sakinleri bakanlık heyecanı yaşadı. Mahalle sakinleri Ahmet Demircan’ın Sağlık Bakanı olmasını değerlendirirken, önce kendi mahalleleri sonra ilçeleri ve Samsun için sonra da Türkiye için iyi hizmetler vermesi dileklerinde bulundular. Mahalle sakinleri, yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan sağlık alanında daha yenilikçi hizmetler beklediklerini de sözlerine eklediler.

Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın öz geçmişi

Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 3 Temmuz 1954’te Samsun’da doğdu. Baba adı Mehmet Faik, anne adı Behiye’dir. Tıp doktoru, genel cerrah olan Demircan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Genel Cerrahi İhtisası yaptı. Samsun 1 No.lu Sağlık Ocağı Doktoru, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. 20 ve 21. dönemde Samsun milletvekili seçildi. 54. hükümette devlet bakanlığı görevinde bulundu. 21. dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyesi oldu. İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Demircan'ın Yeni Görevini Hemşehrileri Sevinçle Karşıladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0