SAMSUN

Bakan Kılıç'tan Samsun'a 2 Bin Kişilik Yurt Müjdesi

 
 328
Bakan Kılıç'tan Samsun'a 2Bin Kişilik Yurt Müjdesi - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde halen mevcut 7 kız, 2 erkek ve 5 karma öğrenci yurduna, önümüzdeki günlerde 2 bin kişilik yeni bir yurt daha ekleneceğini söyledi
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde halen mevcut 7 kız, 2 erkek ve 5 karma öğrenci yurduna, önümüzdeki günlerde 2 bin kişilik yeni bir yurt daha ekleneceğini söyledi

2016-2017 eğitim öğretim yılında açılması planlanan 5 yeni yurdun ise proje aşamasında olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Üniversiteli kardeşlerimiz açılacak olan yurdumuzun modern fiziksel yapısı ve imkanları ile hem rahat bir ortamda ders çalışacak, hem de kuracakları arkadaşlıklar ve yurt içindeki faaliyetler sayesinde sosyal bir hayatları olacak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlığına bağlı Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde Samsun'da mevcut 7 kız, 2 erkek ve 5 karma öğrenci yurduna, önümüzdeki günlerde 2 bin kişilik yeni bir yurt daha ekleneceği müjdesini verdi. Bakan Çağatay Kılıç, 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılması planlanan beş yeni yurdun ise proje aşamasında olduğunu bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yükseköğrenim Yurtları Samsun'da her yıl olduğu gibi 2015-2016 öğrenim yılı için üniversite öğrencilerine kapılarını açtı. Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını uygun ve konforlu bir şekilde karşılayan KYK yurtlarının kapasite sayısındaki artışı Bakan Çağatay Kılıç şöyle açıkladı: "Samsunumuz da üniversite okumaya gelen genç kardeşlerimizin rahat ve ucuza barınabilmeleri için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. 2013 yılında üniversite öğrenimi için Samsun'a gelen 6 bin 968 öğrencimize barınma olanağı sağlarken bu yılın Eylül ayı itibari ile 10 bin 188 öğrencimize bu imkan sunuldu. Samsun merkezde bulunan 8 öğrenci yurdunun yanı sıra ilçelerde bulunan 6 yurtta, 6 bin 981 kız ve 3 bin 207 erkek öğrencinin barınma ihtiyacı karşılanıyor. 2013 yılından itibaren yurtlarda 2 bin 273 kız ve 947 erkek öğrenci kapasitesi artırılarak daha çok öğrenciye rahat ve huzurlu bir ortam sunuluyor" diye konuştu.

"YURTLARIN MODERN YAPISI VE İMKANLARI İLE GENÇLER DAHA RAHAT OLACAK"

Samsun'un merkezinde hizmete açılacak olan yurdun 2 bin öğrenciye ev sahipliği yapacağını belirten Bakan Kılıç, "Her yıl biraz daha büyüyerek geniş öğrenci kitlelerine ulaşan KYK yurtları arasına, önümüzdeki günlerde Samsun'da 2 bin kişilik yeni yurt da katılacak. Yapımı tamamlanan ve hizmete hazır hale gelen yurdumuzun çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılmasını planlıyoruz. Üniversiteli kardeşlerimiz açılacak olan yurdumuzun modern fiziksel yapısı ve imkanları ile hem rahat bir ortamda ders çalışacak, hem de kuracakları arkadaşlıklar ve yurt içindeki faaliyetler sayesinde sosyal bir hayatları olacak" şeklinde konuştu.

"2016-2017 DÖNEMİNDE 5 YENİ YURT AÇILACAK"

Açılacak olan yurt sayesinde yedekte bekleyen öğrenci trafiğinin de bir nebze de olsa rahatlayacağını ifade eden Bakan Kılıç, 2016 ve 2017 yılları için de yeni yurtların müjdesi vererek, "Şehrimize gelen her öğrenciye barınma imkanı sunmayı istiyor ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda mevcut 7 kız, 2 erkek ve 5 karma öğrenci yurtlarımıza 5 yeni yurdumuzu daha ekleyeceğiz. Bu yurtlardan Canik ve Çarşamba'da hizmet verecek olanları 2016 Aralık ayında; Tekkeköy, Kavak ve Alaçam'dakileri ise 2017 Aralık ayında açmayı hedefliyoruz. Söz konusu 5 yurdumuzun da hizmete girmesiyle kapasitemiz bin 900 kişi daha artacak" açıklamasında bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Kılıç'tan Samsun'a 2 Bin Kişilik Yurt Müjdesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0