EĞİTİM

Bal Kitap Kampanyasına 2 Bin Kitap Bağışladı Kütüphane Açıldı

 
 907
Bal Kitap Kampanyasına 2Bin Kitap Bağışladı Kütüphane Açıldı - Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı`nın 3 ay önce başlatmış olduğu "Ëœ`Köy Okullarına Kütüphane Kazandırma`` projeleri kapsamında köy okullarında kütüphane kazandırma çalışmaları devam ediyor.
Bafra Haber

 |  - Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı`nın 3 ay önce başlatmış olduğu "Ëœ`Köy Okullarına Kütüphane Kazandırma`` projeleri kapsamında köy okullarında kütüphane kazandırma çalışmaları devam ediyor.

Bu çalışmaların bir ayağı olan Kelikler İlk/Ortaokulu Kütüphanesi Bafra Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerin katkıları ile oluşturuldu.

Bu kapsamda Kelikler İlk/Ortaokulu Kütüphanesi ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından yaptırılan öğrenci yemekhanesi açılış gerçekleştirildi.

Program Bafra Kelikler İlk/Ortaokulu Müdürü Süleyman Kaplan`ın açılış konuşması ile başladı.

Kaplan,``Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı`ya, Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş, Okul idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederim.``dedi.

Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray baş,``Köy Okullarına Kitap kazandırma ve kütüphane oluşturma kapsamında kendilerine Kelikler İlk/Ortaokulunu tavsiye eden Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı`ya teşekkürlerini ifade ettikten sonra Bafra Anadolu Lisesi çapında bu çalışmayı yürüten idareci, öğretmen, öğrenci ve kampanyaya anlamlı destek veren velilere şükranlarını sundu. 2000`in üzerinde kitap ve kırtasiye malzemesi öğrencilere hizmetine sunulmak üzere okul müdürüne teslim edildi. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinde okul olarak her zaman hazır olduklarını ifade etti.``

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise,`` Bundan yaklaşık 3 ay önce İlçemiz köylerinde yapmış olduğum denetim ve ziyaretlerde köy ilköğretim okullarının kütüphanelerinde çok az veya hiç kitap olmadığını gördüm. Bu nedenle kaymakamlığımızca köy okullarında değerlendirilmek üzere, 'Kitap Kampanyası' başlatmış bulunuyoruz. Bu kampanyaya tüm amir, memur, sivil toplum örgütleri, odalar, bankalar ve Bafra halkının gönülden katılmasını talep ettim. Kampanyaya her türlü dergi, kitap, hikaye, roman, ders kitapları, ansiklopediler dahil olup çift olanlar farklı okullarda değerlendirildi. Kitaplar Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edildi. İş bu anlamlı kampanyanın bir yarış haline getirilerek coşkulu bir katılım olmasını yürekten dilemiştim. Ve artık kampanya çığ gibi büyüdü.

Kelikler İlk/ Ortaokulu kütüphane oluşturulması için Bafra çapında yapılan kitap toplama kampanyası neticesinde Bafra Anadolu Lisesinin kendi aralarında elde edilen 2 bin adet kitabı Okul Müdürü Süleyman Kaplan`a teslim etmenin gururunu yaşamaktayız. Kampanyaya destek veren başta Anadolu Lisesinin minik yürekleri sevgili öğrencilerime, velilerine, idarecilerine, teşekkür ediyorum ve belgelerini vermekten kıvanç duyuyorum.``diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra ise Kampanyanın mimarı Bafra Kaymakamı Ali Katırcı`ya plaketini Kelikler Mahallesi Muhtarı Galip Erol sunarken, Kaymakam eşi Hacer Katırcı`ya okul müdürü, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu`na Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş, Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş`a ise Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel plaket takdiminde bulundular. Öğrencilerin şiir okumasının ardından ilk başta Bafra İlçe Özel İdarenin kapanmadan önce son olarak katkıda bulunduğu okul yemekhanesi ile Bafra Anadolu Lisesinin bağışları ile yaptırılan kütüphanenin açılış gerçekleşti.

Programa ayrıca Daire Müdürleri, Bafra Anadolu Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Murat Baş, Rehber Öğretmeni Ülker Lokumcu, Edebiyat Öğretmeni Altınay Aydın ile okul öğrencileri katıldı.

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bal Kitap Kampanyasına 2 Bin Kitap Bağışladı Kütüphane Açıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0