EĞİTİM

Başkan Şahin, Karne Dağıtım Törenlerine Katıldı

 
 132
Başkan Şahin, Karne Dağıtım Törenlerine Katıldı - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin 29 Ekim İlkokulu, Merkez İlkokulu ve Anadolu Lisesi`nde 2015-2016 Eğitim Öğretim karne dağıtım törenlerine katıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin 29 Ekim İlkokulu, Merkez İlkokulu ve Anadolu Lisesi`nde 2015-2016 Eğitim Öğretim karne dağıtım törenlerine katıldı.

Şahin, okul ziyaretlerinde öğrencilerin yoğun sevgi gösterisi ile karşılaştı ve öğrencilerin isteği üzerine onlarla bol bol fotoğraf çektirdi ve öğrencilere yakın ilgi gösterdi.

Okul bahçesinde öğrenciler Başkan Şahin`i ve İlçe Milli Eğitim Müdürünü çiçeklerle karşıladı. Karne programlarına çok sayıda öğrenci, veli, öğretmen ve idareci katıldı.

İlk olarak 29 Ekim İlkokulu`nda gerçekleşen programda Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü günü anlamına binaen bir konuşma yaptı.

 Katipoğlu konuşmasında şunları söyledi:

 "Bir eğitim öğretim yılının son gününde bir aradayız. Fakat her son yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler iyi bir geleceğin de sahipleri olmaktadırlar.

 İlçemizde 25,714 öğrencimiz karne heyecanı yaşamaktadır. Bu alınan karneler öğrencilerimizin bir yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Elbette bir insanın değeri rakamla ölçülemez; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diler, sınava girecek değerli öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alarak başarılı olmalarını temenni ederim."

 Konuşmanın ardından okul öğrencilerinin "˜Dansın Sultanları Halk Oyunu` gösterisi gerçekleşti. Daha sonra ise Belediye Başkanı Zihni Şahin bir konuşma yaptı. Başkan Şahin şunları söyledi:

"Sevgili öğrenciler, tarih milletler mücadelesinden ibaret. Bu mücadelede yüce Türk milleti olarak güçlü, kuvvetli ve onurlu bir şekilde yaşayabilmemiz için en önemli husus; eğitim problemlerini halletmiş, çok iyi yetişmiş nesillerin yetişmesine bağlıdır. Bizim de bu mücadelede iyi bir noktaya gelmemiz için en önemli husus milli eğitimdeki gelişmelerdir. Ülkemizde her alanda olduğu gibi Milli Eğitim`de de güzel gelişmeler yaşanıyor. Öğretmenlerimiz iyi yetişiyor, öğrencilerimiz de her türlü imkâna sahip. O bakımdan bu alandaki mücadelemiz ile ülkemizin iyi bir noktaya geleceğini düşünüyorum.

 Sevgili çocuklar. Her şeyin bir sonu oluyor. Okullar açıldığında buraya sevinçle geliyorsunuz, okulların sonunda da bir yılın yorgunluğuyla birlikte öğretmeninizden ve arkadaşlarınızdan ayrılmanın hüznünü yaşıyorsunuz. Şunu ifade edeyim ki ben de bir eğitimci olarak uzun yıllar bu duyguyu yaşadım."

 Konuşmasında Sele Sepet Top Kandili Şenlikleri`ne de değinen Başkan Şahin, çocukları ve ailelerini bu geleneği yaşatmaya davet etti.

 Çocuklara kitap okuma tavsiyesinde bulunan Başkan Şahin, öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyerek iyi tatiller diledi.

 Program, şiir yarışmasında İlçe birincisi olan Efekan Bayraktar isimli öğrencinin şiirini okuması ile devam etti. Daha sonra okul öğrencilerinin "Türk Çocuğu" adlı gösterileri, Çocuk Oyunları Şenliği kupa töreni gerçekleşti.

 Başkan Şahin programın sonunda Milli Eğitim Müdürü Katipoğlu ile sınıflardaki karne dağıtımına katıldı.

 Başkan Şahin, buradan sonra Anadolu Lisesi`nde ki yılsonu karne dağıtım programına katıldı. Anadolu Lisesi`nde ki programda önce dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Zihni Şahin ayrıca Kani Şahin ve Filiz Şahin`in daha önce aynı okulda öğrenim gören ve 2015 yılında da geçirdiği trafik kazasıyla hayatını kaybeden oğulları Mustafa Çağrı Şahin adına, Dürüstlük, Fedakârlık, Başarı ve Eğitim Teşvik Ödülünü dereceye giren öğrencilere takdim etti.

 Bu yıl emekliye ayrılan okulun İngilizce öğretmenlerinden Fatma Lokman`a Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu tarafından çiçek verildi. Programın sonunda müzik öğretmeni Adalet Kol yönetiminde İstiklal Marşı okundu.

Karne törenlerinde protokolün son durağı ise Merkez İlkokulu oldu.

 Burada da öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Başkan Şahin öğrencilere karnelerini vererek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin, Karne Dağıtım Törenlerine Katıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0