BAFRA BELEDİYESİ

Başkan Şahin Kavala`lı Misafirlerini Ağırladı

 
 146
Başkan Şahin Kavala`lı Misafirlerini Ağırladı - Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yunanistan Kavala Belediye Müzik Grubu üyelerini öğle yemeğinde ağırladı. Kavala`dan gelen misafirler önce Bafra`nın doğal ve tarihi önemli güzelliklerine sahip yerleri gezdiler. Misafirleri daha sonra da Başkan Şahin öğle yemeğinde ağırladı.
Bafra Haber

 |  - Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yunanistan Kavala Belediye Müzik Grubu üyelerini öğle yemeğinde ağırladı. Kavala`dan gelen misafirler önce Bafra`nın doğal ve tarihi önemli güzelliklerine sahip yerleri gezdiler. Misafirleri daha sonra da Başkan Şahin öğle yemeğinde ağırladı.

<p>Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında iki ülke kültürünün birbirine çok benzerlik gösterdiğine değinerek şunları söyledi:</p> <p> </p> <p>“Sizleri burada görmek çok güzel. Daha önce de çok defa sizler gibi kalabalık misafir gruplarımızı burada ağırladık. Onlarla da güzel diyaloglarımız ve kaynaşmalarımız oldu. Biz komşuyuz her şeyden önce. Birbirimizi ziyaret etmemiz ilişkilerin güçlenmesine önemli katkıda bulunuyor. Beraber yaşamanın getirisi olarak hemen hemen aynı kültürü yaşıyoruz. Birçok şeyimiz birbirine benziyor. Bu güçlü bağın sürdürülmesi için süper güçlerin silah satmak için gerçekleştirdikleri oyunlara gelmememiz gerekiyor. Bu coğrafyada Türkler ve Rumlar gayet güzel, olaysız yaşamışlar ancak devletin gücü zayıflayınca başka ülkelerin oyunlarıyla başlattıkları olaylar maalesef göçlerin sebebi olmuştur. Tabi bunlar geride kaldı bundan sonra her iki ülke dost olarak yaşamaya devam etmeli. Burada sizleri görmek ve ağırlamak bizleri mutlu etti, hepinize teşekkür ediyorum.”</p> <p> </p> <p>KARDEF Başkanı Kemalettin Altınsoy ise. “Bizler Samsun Klasik Türk Sanat Müziği Korosu olarak daha evvel Yunanistan`ın Kavala şehrine gitmiştik. Orada konserler verdik. Bu yıl da aynı etkinliği Samsun`da yapalım dedik. Bu nedenle 33 kişilik Kavala Belediyesi Müzik Korosu`nu burada ağırlıyoruz. Samsun`da verdiğimiz konserin ardından Alaçam`da da konser verdik. Bafra`da da tarihi yerleri, müzeleri gezdik. Bugün de bizi burada ağırlayan Belediye Başkanı sevgili dostum Zihni Şahin`e Federasyonumuz ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.</p> <p> </p> <p>Yemeğe Kavala`dan gelen misafirlerin yanı sıra KARDEF (Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu) Başkanı Kemalettin Altınsoy, Samsun Mübadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Yanık, Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Dernek Başkan Yardımcısı Tuncay Ceylan, Sürmeli Mahallesi Derneği Başkanı Süleyman Özata da katıldı.</p>
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin Kavala`lı Misafirlerini Ağırladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0