GÜNDEM

Başkan Şahin: Neyzen Tevfik Kolaylı Müzesi Kuracağız

 
 79
Başkan Şahin: NeyzenTevfik Kolaylı Müzesi Kuracağız - Bafra Belediyesi Neyzen Tevfik Kolaylı`nın hayatının anlatıldığı programı öğretmenevinde düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediyesi Neyzen Tevfik Kolaylı`nın hayatının anlatıldığı programı öğretmenevinde düzenledi.

 Programa Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kalpaklı, Sahaflar Birliği Derneğinin Başkanı Emin Nedret İşli konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar Neyzen Tevfik Kolaylı`nın şiirleri, sanatçı yönü ve hayatı ile ilgili bilgiler verdiler.

Söyleşiden sonra Neyzen Tevfik Kolaylı ile ilgili yayınların ve resmilerin olduğu sergi gezildi. Söyleşiden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir konuşmasını yaptı.  Başkan Konuşmasında söyleşiyi gerçekten duygulanarak dinledim. Neyzen Tevfik Kolaylı bizim bir değerimizdir. Önümüz yıldan itibaren daha güzel ve organize olmuş şekilde programları yapmak istiyoruz. Bafra yâda Kolay`da Neyzen Tevfik Kolaylı müzesi kurmak istiyoruz.

Bafra Belediye Başkanı Şahin programdan sonra ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: Neyzen Tevfik Kolaylı 1879 yılında doğmuş olup hiciv şiiri ve ney ustasıdır. Babası merhum hasan Fehmi Bey Bafra`mızın kolay mahallemizdendir. Soyadı kanunu çıkınca memleketine olan sevgisi ve bağlılığı nedeniyle Kolaylı soyadını almıştır. Neyzen Tevfik yaşamı boyunca yoksulluğun yanında sara hastalığı ile mücadele etmiş ve 28 Ocak 1953`te 74 yaşında İstanbul`da hayatını kaybetmiştir. Neyzen Tevfik Kolaylı aynı zamanda hazır cevap bir insandır. Bu yönüyle ilgili bir olayı paylaşmak istiyorum:

Savaş vurguncularından olan birinin dedikodusu yapılmaktadır. "tonla parası var... Herifin bir eli yağda, bir eli balda... Nereye gitse, hemen yol açıyorlar!" diye anlatırlarken, Neyzen Tevfik Kolaylı "gerçekten kenara çekiliyor mu herkes" diye sorar, "çekiliyor." cevabını alınca;  "demek cebindeki pisliğe bulaşmak istemiyorlar..." diye yapıştırır cevabı. Önemli bir değerimiz olan Neyzen Tevfik Kolaylı için daha kapsamlı programlar organize edeceğiz.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin: Neyzen Tevfik Kolaylı Müzesi Kuracağız içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0