GÜNDEM

Çevreci Okullara Ödül Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Kapsamında En Çevreci Okullara Ve Atık Pil Toplama Kampanyasında Çok Sayıda Pil Toplayan Okullara Ödül Dağıtıldı

 
 447
Çevreci Okullara Ödül Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Kapsamında En Çevreci OkullaraVe Atık Pil Toplama Kampanyasında Çok Sayıda Pil Toplayan Okullara Ödül Dağıtıldı - Samsun’da, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri çerçevesinde en çevreci okullara ve atık pil toplama kampanyasında çok sayıda pil toplayan okullara ödülleri verildi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’da, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri çerçevesinde en çevreci okullara ve atık pil toplama kampanyasında çok sayıda pil toplayan okullara ödülleri verildi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çevreci Okullar" yarışmasında birinci olan Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu, ikinci olan Terme Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile üçüncü olan Kazım Özdemir İlköğretim Okulu’na ve Pil Toplama Kampanyası'nda dereceye giren Kazım Özdemir İlköğretim Okulu, Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu ile Necatibey İlköğretim Okulu’na düzenlenen törenle çeşitli hediyeler verildi.
DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, çocukların çevre konusunda duyarlılıklarının geliştirilmesi amacı ile başlatılan Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi kapsamında ilköğretim okulları arasında yarışma düzenlediklerinin belirterek, "Bütün okullarımız çevreye duyarlı çok güzel projeler geliştirmiş ve iyi çalışmalar yapmıştır. Ancak aralarından bazılarının yaptığı çalışmalar ödül almaya hak kazanmıştır" dedi.
Vali Yardımcısı Hasan Gözen ise dünyanın dengesini korumak ve gelecek nesillere taşımak için çeşitli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, "Bugün dünyada birçok ülke doğal afetler ve insanoğlunun yaptığı tahripler neticesinde açlık ve sefalet çekmektedir. Bu nedenle son yıllarda çevre bilinci artmaya başladı. Yani insanlar yaşadıkları dünyaya sahip çıkmaya başladı" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Gözen, Kılıç ve Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Arif Yüksel, dereceye giren okullara ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
  • BafraHaber Yorum
  • Çevreci Okullara Ödül Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Kapsamında En Çevreci Okullara Ve Atık Pil Toplama Kampanyasında Çok Sayıda Pil Toplayan Okullara Ödül Dağıtıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0